top of page

Puolangan kunta tekee ilmastotyötä Hinku-verkoston avulla


Puolangan kunnan tavoitteena on vähentää kasvihuonepäästöjä Hinku-verkostoon liittymisen myötä. Ilmastotyötä on kunnassa tehty jo aiemmin. Puolangan jätevedenpuhdistamon katolle asennettiin aurinkopaneelit vuonna 2017.

Puolangan kunta on sitoutunut vähentämään kasvihuonepäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Tavoitteen saavuttamisen taustalla on Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkosto, johon Puolanka liittyi alkuvuodesta. Kunnanvaltuusto teki asiasta päätöksen joulukuun lopulla pitämässään kokouksessa.

Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkosto eli Hinku on vuonna 2008 perustettu ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto. Se jakaa tietoa ilmastonmuutoksen hillitsemisen käytännöistä ja tukee kuntien ilmastotyötä. Verkostoa vetää Suomen ympäristökeskus Syke. Puolanka on ensimmäinen kainuulainen verkostoon liittyvä kunta.

Pormestari Harri Peltola pitää Puolangan liittymistä Hinku-verkostoon merkittävänä ja positiivisena asiana. Sen kautta tarjolla on erilaista ilmastotyöhön liittyvää markkinointia, neuvontaa ja opastusta.

Hinku-verkoston kriteereihin kuuluu, että kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen näkökulma tulee ottaa kunnassa huomioon kaikessa merkittävässä päätöksenteossa.

- Meillä on tähän tahtotila ja mahdollisuus sen toteuttamiseen. Kun esimerkiksi uutta liikuntahallia rakennetaan, siitä tehdään mahdollisimman energiatehokas. Ilmanvaihtosysteemit, valaistus ja kaikki talotekniikka säädetään niin, että sitä pystytään helposti seuraamaan, Peltola havainnollistaa.

Lue enemmän 13. tammikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Heikkinen, kuva Toni Siivikko

111 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page