top of page

Puolangan kunta vetoaa kuntalaisia noudattamaan määräyksiä ja ohjeitaPuolangalla on valmistauduttu koronavirusepidemiaa varten ja toimenpiteet vaikuttavat kylän arkeen monin eri tavoin. Esimerkiksi Puolangan terveyskeskuksessa on tehty erityisjärjestelynä oma sisäänkäynti hengitystieinfektiopotilaita varten. Toimenpiteellä halutaan varmistaa, ettei muita potilaita tai henkilökuntaa altisteta koronavirustartunnoille.

Viime viikolla valtioneuvosto velvoitti valmiuslakiin nojaten yli 70-vuotiaat pysyttelemään kotioloissa koronavirusepidemian takia. Velvoituksen taustalla on se, että ikäihmisillä on nuoria ihmisiä suurempi riski saada koronavirustartunnan myötä vakavia oireita, jotka vaativat sairaalahoitoa.

Puolangan kunta antoi maanantaina 23. maaliskuuta tiedotteen, jossa vedottiin noudattamaan valtioneuvoston ohjeita sekä annettiin tarkempia ohjeistuksia. - Olemme nyt eläneet viikon poikkeusolojen aikaa. Ohjeet ja määräykset koskevat meitä kaikkia. Liikkumisrajoitukset yli 70-vuotiaille ja muille riskiryhmille on syytä ottaa vakavasti ja noudattaa niitä. Kunta noudattaa valtakunnallisia määräyksiä ja odottaa myös puolankalaisten noudattavan niitä. - Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Keskeisenä toimenpiteenä kunnan sosiaalitoimi järjestää yli 70-vuotiaille elintarvike- ja lääkekuljetukset koteihin, mikäli läheiset eivät voi tässä auttaa. Kunnan järjestämä asiointiapu yli 70-vuotiaille toimii siten, että asiakas voi soittaa ja tilata ostokset K-market Paprikasta, mielellään edellisenä päivänä. Tavarat toimitetaan kotiovelle seuraavana päivänä. Kuljetus lähtee aamupäivällä noin kello 11. Kauppiaan kanssa tulee sopia laskutusmenettelystä.

Lauri Moilanen

72 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page