top of page

Puolangan kuntatalous viettää viimeisiä hyviä tulosvuosiaan


Puolangan kunnan valtuusto kokoontui viime viikon keskiviikkona surullisissa merkeissä. Valtuuston asialistalla oli muun muassa uusien valtuutettujen nimeämistä valtuustoon sekä muita henkilövalintoja.

Anu Liikanen menehtyi äkillisesti elokuussa ja hänen muistokseen valtuusto piti kokouksen alussa hiljaisen hetken hallintojohtaja Piia Heikkisen sytyttäessä kynttilän Liikasen muistolle. Liikasen tilalle valtuustoon nousi vasemmistoliiton Mia Moilanen.

Lisäksi perussuomalaisten Minttu Lauronen oli pyytänyt eroa luottamustehtävistään. Laurosen tilalle valittiin perussuomalaisten valtuutetuksi Tuula Tolonen.

Kunnan osavuosikatsauksen esitteli pormestari Harri Peltola. Hän ei käynyt läpi kuuden kuukauden osavuosikatsausta, vaan kertoi miltä kunnan talousluvut näyttävät kahdeksan kuukauden osalta.

Verotulot näyttävät tässä vaiheessa ylittävän talousarvion lukemat noin 300 000 eurolla, mikä Peltolan mukaan johtuu yhteisöverotulojen arvioitua suuremmasta kertymästä. Myös valtionosuuksissa on ennakoitua enemmän tuloja noin 180 000 euron verran. Tämä johtuu opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuksien kasvusta ja lukiolaisten lisääntyneestä määrästä.

Tällä hetkellä tulos näyttää noin 1,3 miljoonan euron tulosta.

- Tämä ei kuitenkaan tule olemaan tilanne vuoden lopussa. Olemme kuitenkin tältä vuodelta reilusti ylijäämäisiä. Toki tulemme vuoden lopussa tekemään erilaisia kirjauksia. Tämän vuoden osalta ei ole sellaista huolta, että talous olisi menessa kuralle, mutta se koskee vain tätä vuotta, Peltola korosti.

Varsinaisen kokouksen jälkeen Peltola kertoi ensi vuoden talousarvionäkymistä. Tällä hetkellä ensi vuoden budjetti on työn alla ja kunnalla on haasteita saada se taipumaan edes nollatulokseen.

- Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsemme ensi vuoden talousarviossa ehkä nippa nappa nollatulokseen, Peltola arvioi.

- Se, että me pystyisimme tulevaisuudessa säilyttämään nämä nykyiset palvelut, vaatii sen, että jostain meille on rahaa tultava lisää.

Valtuuston kokousasioista enemmän 25. lokakuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen275 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page