top of page

Puolangan suunnistuskesä on lähtenyt mukavasti käyntiin


Juhani Palola kertoi suunnistavansa vasta kolmatta vuotta. Innostus suunnistusta kohtaan myöhemmässä elämänvaiheessa lähti liikunnasta ja aivotyöstä, jota tarvitaan kartanlukutaidossa ja sopivan reitin etsimisessä.

Puolangan torstaiset kuntorastit ovat jälleen keränneet monia suunnistamaan Puolangan monipuolisissa maastoissa. Kesäkuun ensimmäisenä torstaina suunnistettiin viileässä säässä Kapustakankaalla.

Suunnistamaan oli saapunut kymmenkunta niin sanottua konkarisuunnistajaa. Ensimmäiset kuntorastit järjestettiin toukokuun alussa kirkonkylällä ja ne jatkuvat aina elokuun loppuun saakka.

Ratamestarina toiminut Hannu Karila mainitsi, että kuntorasteilla oli neljän ensimmäisen kerran aikana käynyt parhaillaan 22 suunnistajaa. 

- Koko ajan on määrässä suunta ylöspäin. Jos on kylmä ja sateinen sää, niin jäädään selvästi enemmän pois. Vakiosuunnistajat eivät välitä säästä, hän kertoi.

Karilan mukaan suunnistus on harrastus, joka vie mukanaan sekä tuo iloa.

- Suunnistuksessa on se vaarana, että kun lähtee kerran mukaan, niin se saattaa sitten viedä mukanaan. Jos siitä innostuu, niin monelle se on koko elämän kestävä harrastus. 

Lue enemmän 21. kesäkuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Milla Hiltunen


137 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page