top of page

Puolankajärven koulun oppilaat pitävät kouluruoastaPuolankajärven koulun keittiön väki tarjoili perjantaina oppilaille täytekakkua, koska onhan uutinen Suomen kahdeksanneksi parhaasta kouluruoasta juhlan paikka.

Viime viikolla Puolankajärven koulun keittiön henkilökunta kuuli iloisia uutisia, sillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen jokavuotinen kysely osoitti, että koulun oppilaat ovat erittäin tyytyväisiä kouluruokaansa. Tarkemmin sanottuna Puolangalla tarjotaan Suomen kahdeksanneksi maukkainta kouluruokaa ja 73,3 prosenttia vastaajista pitää sitä maittavana. 

Ravintola Talonpöytä on tuottanut kouluruoan vuodenvaihteesta asti. Mika Määttä kertoo yrittäjien olleen yllättyneitä uutisesta. 

- Mukava yllätys oli, kun pormestari soitti aamulla ja kertoi tämmöiset uutiset. Lämmitti oikein mukavasti mieltä, Määttä kertoi.

Määttä näkee, että henkilökunta on Talonpöydän sydän, ja hän sekä toinen yrittäjä Sami Palosaari antavat taustatukea ja raaka-aineet, joista ammattitaitoisilla työntekijöillä on helppo valmistaa maukasta ruokaa. He kiittävät näitä arjen tekijöitä.

Määttä kertoo, että Puolangan koululla työskentelee itsenäisesti osaava ja yhteen hiileen puhaltava tiimi. He kiittävät myös Puolangan kuntaa, joka valitsi heidät ruokapalveluiden tuottajaksi. 

Kahdeksas 291:sta on todella hyvä sijoitus ottaen huomioon, että Ravintola Talonpöytä on ollut toimijana alle vuoden. Kysely tehtiin syyskuun puolessa välissä.

Määttä kertoi, että he haluavat kehittyä koko ajan, joten sijoitukseen ei tuudittauduta.

- Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Koko ajan halutaan kehittää ja kehittyä. Paikalleen me ei jämähdetä. 

Koko Suomen osalta THL:n kouluterveyskyselyn tulos ei ollut niin hyvä. Alle 40 prosenttia kyselyyn vastanneista yläkoululaista oli tyytyväisiä kouluruoan makuun ja moni myös jättää ruokailun kokonaan väliin.

- Se on erittäin huolestuttavaa, että kouluruoka korvataan pikaruoalla tai energiajuomilla. Suomessa on kuitenkin ilmainen kouluruoka, jota pitäisi hyödyntää, Määttä kommentoi. 

Lue lisää 18. lokakuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen
204 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page