top of page

Puolankalaisedustajat yllättyivät äänimääristään


Puolanka on hyvin edustettuna maaliskuun alussa kokoontuvassa aluevaltuustossa. Sunnuntaina pidetyissä hyvinvointialueiden aluevaltuustovaaleissa läpi pääsi kaksi puolankalaista ehdokasta, Harri Peltola ja Katja Kemppainen, molemmat keskustasta.

Peltola keräsi 400 ääntä, mikä oli aluevaalien Kainuun kuudenneksi suurin äänimäärä. Kemppaisen äänisaalis 341 ääntä oli yhdenneksitoista suurin äänimäärä.

Sekä Kemppainen että Peltola olivat yllättyneitä ja tyytyväisiä saamiinsa äänimääriin.

- Kyllähän tämä äänimäärä tuli ihan puskista ja on aika häkeltynyt olo. Ajattelin, että joku ääni on mahdollista saada, kun olen tehnyt näkyvää sosiaali- ja terveysalan työtä, mutta tällaisia äänimäärää en ajatellut. Ajattelin, että saadaanko me Puolangalta ketään läpi, Katja Kemppainen kertoi maanantaiaamuna.

Harri Peltola oli yhtä hämillään kuin Kemppainenkin saamastaan äänimäärästä.

- Kyllä tuo äänimäärä yllätti. En uskonut, että ääniä voi tulla noin paljon. Nöyräksi tämä vetää, Peltola sanoi.

Vaikka Peltola on toiminut jo pitkään paikalla, jossa on pitänyt ottaa vastuuta ja uskaltaa tehdä ratkaisuja kuntalaisten parhaaksi, niin tuleva rooli ei ainakaan vähennä sen enempää vastuuta kuin odotuksiakaan häntä kohtaan.

- Lisäähän tämä vastuuta, kun tietää äänestäjien odottavat, että asioita hoidetaan jatkossakin niin, että palvelut pysyvät kuntalaisten ulottuvilla, Peltola miettii.

Aluevaaleista enemmän 26. tammikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Tuomo Seppänen

191 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page