top of page

Puolankapirtin kesänäyttelynä pohjoisvienalaiset puvutPuolangan kotiseutumuseon Puolankapirtin kesänäyttelyssä on esillä pohjoisvienalaisia pukuja. Näyttelyn ovat koonneet tanssija-näyttelijä Kerttu Lammassaari ja tekstiilikonservaattori Milla Nederström.

Viime viikon tiistaina Lammassaari oli paikalla kertomassa pukujen historiasta. Hän käytti esityksessä apuna tekemiään nukkemalleja, joiden asut olivat käsintehtyjä kuten muutkin näyttelyn asut. Aikuisten asuja oli neljän mallinuken yllä ja lasten asuja kahdella lapsinukella.

Lammassaari kertoi kiinnostuksensa vienalaisasuihin syttyneen, kun Kajaanin Sanan ja sävelen silloinen taiteellinen johtaja, professori Veikko Sinisalo ehdotti hänelle, että Kalevalan juhlavuodeksi 1985 tanssiteatteri valmistaisi jotain kansalliseepokseen liitttyvää. Niinpä hänen kontolleen tuli sekä kansantanssiryhmän pukujen että käsikirjoituksen laatiminen. Myöhemmin hän pääsi tapaamaan ja haastattelemaan tänne muuttaneita vienankarjalaisia mummoja. Samalla hän pääsi näkemään vaatekaapeissa olleita viena­laispukuja.

Pohjoisvienalaisiin asuihin pääsee tutustumaan Puolankapirtissä sen aukioloaikana vielä perjantaina 15. heinäkuuta.


Rauni Räisänen, kuva Milla Nederström


147 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page