top of page

Pyöräilyviikko innostaa pyöräilemaan arjen ja vapaa-ajan matkat


Viime viikolla vietettiin valtakunnallista pyöräilyviikkoa, jonka ajankohta siirtyi keväästä syksyyn koronaviruksen takia. Tänä vuonna viikon teemana on pyöräilemisen ilo.

Viikon tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään. Viikon aikana järjestetään monia tapahtumia, joilla pyritään luomaan positiivista näkyvyyttä.

Myös sähköpyörät saivat tämänvuotisella pyöräilyviikolla näkyvyyttä, sillä ne kiinnostavat monia nuoria. Sähköpyörällä on helppo kulkea koulumatkat ja se on terveyden kannalta mopoa parempi vaihtoehto.

Usein pyöräilyonnettomuuksien syy on huono näkyvyys. Lakiuudistuksen myötä pyörässä on oltava punainen takavalo, jota pitää käyttää aina hämärän ja pimeän aikaan sekä näkyvyyden ollessa huonontunut esimerkiksi sumun takia.

Takavalolle ei laissa ole määrätty tarkkaa paikkaa, joten se voi olla esimerkiksi pyöräilijän reppuun tai kypärään kiinnitetty valo. Kuitenkin pyörään kiinnitettävää valoa suositaan. Mielellään valon ei tulisi olla vilkkuva, jotta sitä ei sekoiteta mainoksen tai hälytysajoneuvon valoksi kaukaa lähestyttäessä.

Teemaviikko näkyi myös viime viikolla perjantaipajalla, joka on koulun jälkeen 7 - 11-vuotiaille järjestettävä kerho. Pyöräilyviikolla perjantaipajalla oli taitorata, jossa harjoiteltiin pyörällä pujottelua ja jarrutusta. Lisäksi lapset pääsivät tutustumaan pyöräilyä koskeviin sääntöihin ja saivat yhdessä pohtia, mitä varusteita vanhasta polkupyörästä uupui.

Lue enemmän 16. syyskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen
56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page