top of page

Raili Sutisen viikkoa rytmittävät kansalaisopiston eri kurssitJos vierailee Raili Sutisen kotona erityisesti joulun alla, niin saa nähdä käsitöiden moninaisen kirjon. Keittiön seinällä on itse maalattuja jouluaiheisia lautasia. Iso tonttunukke, jonka taskussa voi olla makeita yllätyksiä, roikkuu ikkunan vieressä. Seinillä on makrameetöitä, joista viimeisimpään on pujotettu valot.

Itse tehdyt enkelit ja tonttunuket somistavat hyllyjä ja pöytiä. Valo osuu kauniisti katosta roikkuviin lasiputkista tehtyihin himmeleihin. Valoa taas tuovat itse tehdyt lasiset tuikkulyhdyt.

Raili on ahkera Puolangan kansalaisopiston kursseilla kävijä. Edellä mainitut työt ovat eri kursseilla tehtyjä aikaansaannoksia.

Vuosien aikana hän on ollut ainakin antiikkinalle-, saven valamisen - ja korujen valmistuskurssilla, erilaisilla lasiaiheisilla kursseilla sekä nukke- ja nallekursseilla. Hän hieman vaihtelee kursseja vuosittain, ettei aina ole samoilla kursseilla. Lisäksi hän pitää Maanantai mahdollisuus -kurssista, jossa voi tehdä useampia edellä mainittuja asioita.

- Viikko vierähtää kurssien parissa. Haluan kulkea posliinissa, antiikkinallessa ja makrameessa sekä liikunnassa. Näissä on käytävä. Lasikurssia en tänä vuonna aloittanut, vaikka isot varastot olisi sulatettavaa lasia. Ei ihan joka päivä jaksa olla menossa tällä iällä, Raili toteaa.

Liikunnan puolelta hän on ollut tuoli- ja allasjumpassa sekä aiemmin naisten kuntosalikurssilla. Uuttakin pitää aina kokeilla. Esimerkiksi makramee ei ole ollut valikoimassa montaa vuotta, mutta sinne hän päätti lähteä heti, kun se tuli.

Raili kertoi, että kurssit ovat hänelle tärkeitä muutenkin kuin käsitöiden tekemisen kannalta. Kursseilla tapaa tuttuja, vaihdellaan kuulumisia ja keskustellaan niin maailman iloista kuin suruista käsitöiden tekemisen lomassa.

Lue enemmän 28. joulukuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen196 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

ความคิดเห็น


bottom of page