top of page

Raimo Laamaselle sopivat niin iskelmät kuin vakavammatkin laulut


Raimo Laamanen ilmestyi julkisuuteen iskelmälaulajana 30 vuotta sitten. Sen jälkeen hän on kiertänyt Suomen tanssilavoja ristiin rastiin ja esiintynyt muun muassa ravintoloissa, kylpylöissä ja monissa eri tapahtumissa. Hän sanoi laulaneensa hautajaisissa ja muissakin kirkollisissa juhlissa, koska ihmiselämään kuuluvat sekä ilo että suru.

- Olen laulanut paljon vanhusten palvelutaloissa ja nähnyt miten laulut koskettavat vanhempaakin väkeä. Monelle ovat kyyneleet nousseet silmiin muistojen ja mielen herkistymisen vuoksi. Vuosikymmenien saatossa olen oppinut arvostamaan ihmiselämää ja teen laulajantyötä nöyränä ja sydämestäni, Raimo Laamanen kertoi työstään 30-vuotiskonsertin jälkeen kodissaan.

Hänen laulajauransa lähti edesmenneen puolankalaishanuristin Matti Karvosen otettua yhteyttä ja kerrottua, että hän on kuullut minun laulavan ja järjestänyt minulle yhteisen esiintymiskeikan hänen kanssaan Rokuan kylpylään. Se ensin Raimoa mietitytti ja epäilytti, että mitenhän se onnistuu, koska kokemusta hänelläkään ei vielä ollut. Keikka oli onnistunut niin hyvin, että he alkoivat yhdessä esiintyä ja saivat keikkakutsuja muuallekin.

Yhteistyö muidenkin paikallisten muusikkojen ja musiikkia harrastavien kanssa on sujunut hyvin ja sen ansiosta hän on laulanut monissa tilaisuuksissa muun muassa Paljakassa, Askanmäessä ja koulun juhlasalissa sekä toritapahtumissakin. 30-vuotisjuhlakonsertinkin Raimo piti Suomussalmella.

- Olen esiintynyt Ämmänsaaren Työväentalolla useinkin ja juhla haluttiin sinne.


Lisää Raimon kuulumisia Puolanka-lehdessä 26.10.


Rauni Räisänen

255 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page