top of page

Ranskalaiset Mireille ja Josette nauttivat keväästä Suomessa rajojen mentyä kiinni


Ranskalaiset Mireille Lafage ja Josette Burgos saapuivat Suomeen 12. päivänä maaliskuuta. Rajat menivät kiinni 19. päivänä maaliskuuta, minkä jälkeen lentoliikenne väheni olemattomiin. Näin heidän lyhyt, kymmenen päivän matkansa venyi noin kahden kuukauden mittaiseksi. Kotiin Ranskaan naiset pääsivät palaamaan toukokuun alkupuolella.

Josette Burgosille vierailu oli ensimmäinen Suomessa. Mireille Lafarge on taas omistanut Paljakassa mökin jo vuodesta 2009 lähtien. Hän kävi Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2001, jolloin oli järjestetyllä ryhmämatkalla Ukkohallassa. Myöhemmin hän tutustui Paljakkaan ja tykästyi paikkaan.

- Vuonna 2009 olin Paljakassa ja näin Ravintola Ski Pörrissä ilmoituksen, että olisi mökki myytävän täällä Paljakassa. Kävin katsomassa sitä ja tykästyin mökkiin sekä Paljakan rauhallisuuteen, Mireille kertoi.

Mireille vierailee mökillään yleensä kaksi kertaa vuodessa: talvisin ja kesäisin. Hänellä on monesti mukanaan perhettä. Hän kertoi, että hänen pieni lapsenlapsensa on tykästynyt Suomeen paljon, koska kotona ei pääse leikkimään lumella. Mireille paljastaa tykkäävänsä Suomen talvesta enemmän kuin kesästä.

- Yleensä matkustan Suomeen kesällä elokuussa, jotta hyttysiä ei olisi enää niin paljon, sillä eräänä juhannuksena sain oppia, kuinka paljon Suomessa on hyttysiä, Mireille kertoi naurahtaen.


Lue enemmän 27. toukokuuta Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Mireille Lafarge


116 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page