top of page

Rinteet ovat kiinni, hotelli ei ole toiminnassa ja Paljakkatalo on suljettuna tänä talvena


- Meidän yrityksemme toiminnat ovat viime keväästä ajan eläneet siinä oletuksessa, että rinteet eivät ole tulevana talvikautena auki. Tämä selvisi meille jo huhtikuussa pidetyssä palaverissa, jossa rinnetoiminnot, Paljakkatalon ja hotellin omistava brittiläinen investoija George Hand ilmoitti, että hän ei tule pitämään tulevalla kaudella rinteitä avoinna, yrittäjä Juha Haanela kertoi.

- Tämänhetkisen tiedon mukaan myöskään ravintolapalvelut ja Paljakkatalo eivät ole avoinna eli koko ydinalue on suljettuna. Tämä hankaloittaa meidän kaikkien alueella toimivien yrittäjien toimintaa huomattavasti.

Kun tilanne on tällä hetkellä Paljakassa se mikä on, niin alueella toimivien yrittäjien on ollut pakko rakentaa tulevan kauden stategiaansa sen mukaan, mitä palveluja on käytössä. Ainoat ravintolapalvelut talvikaudella ovat tällä hetkellä Juha Haanelan SafariSuomi yrityksellä Safaritalossa entisellä Kotilan kaupalla.

Tilanne tulee muuttumaan, sillä Paljakka Skivillas oy:n yrittäjä Olli Vikström on rakentamassa ravintolaa Skivillasin yhteyteen vastapäätä Paljakan rinteitä. Rakennuslupa on haettu ja työt alkavat heti kun se on saatu.

- Tarkoituksenamme on, että uusi ravintola avataan kesällä 2024, Vikström kertoi.

- Kyllä tilanne on tällä hetkellä Paljakan ydinalueen liiketoimintojen osalta todella harmillinen, Puolangan kunnan elinkeinopäällikkö Heikki Kanniainen sanoi vakavana.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että Hand osti viime talvena rinnetoiminnot konkurssipesältä ja odotusarvo oli, että Paljakan rinnetoiminnot lähtevät uudelleen liikkeelle. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Ainoa fakta on se, että kunnassa ei tällä hetkellä tiedetä, mitä Hand aikoo tehdä alueella.

Paljakan alueen tilanteesta enemmän 15. marraskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

1 569 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page