top of page

Rokotettavien ryhmää laajennetaan Puolangalla


Puolangalla uusille rokotusryhmille aletaan antaa rokotusaikoja torstaina. Torstaista lähtien kaikki 65 vuotta täyttäneet voivat varata ajan koronarokotukseen. Nyt siis ei ole väliä, kuuluuko riskiryhmään vai ei, kunhan vain on täyttänyt 65 vuotta. Rokotukset tapahtuvat ensi viikolla.

Samoin myös ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat vuosina 1957 - 1961 syntyneet saavat varata huomisesta torstaista lähtien ajan koronarokotukseen. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on jokin vakavalle koronavirustaudille voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Kukaan ei voi edelleenkään itse valita rokotettaan. Tämän hetken ohjeistuksen mukaan Astra Zenecan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille. Tästä johtuen Astra Zenecan rokotetta annetaan tällä hetkellä vain 65 - 69-vuotiaille. Rokote on ollut esillä otsikoissa, mutta sitä on tutkittu nyt hyvin paljon, minkä vuoksi ikäraja on voitu asettaa. Puolangan terveyskeskuksen palveluesimies Katja Kemppainen Terveystalolta kehottaa ottamaan rokotteen.

Biontech-Pfizerin Comirnaty-nimistä rokotetta annetaan alle 65-vuotiaiden rokotuksessa sekä yli 70-vuotiaille.

Viime viikolla kuntalaisista ensimmäisen rokotteen oli saanut 866 ihmistä, mikä on suuri määrä reilun parin tuhannen asukkaan kunnassa.

Koronarokotuksista enemmän 14. huhtikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


135 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page