top of page

Saman tähtitaivaan alla Kenia -ilta täytti seurakuntasalinSeurakuntasalissa viime viikon tiistaina järjestetty tilaisuus Saman tähtitaivaan alla Kenia -ilta, kiinnosti puolankalaisia ja paikalle saapui lähes täysi seurakuntasalillinen kuulijoita. Kenian-matkastaan olivat kertomassa Tuula Torniainen ja Aila Holappa. Matkalla mukana ollut Heli Kemppainen ei sairastumisensa vuoksi päässyt mukaan tilaisuuteen.

Keniaan suuntautuvan matkan suunnittelu oli alkanut alkuvuodesta Heli Kemppaisen unelmasta ja innostuksesta. Heli sai Tuulan ja Ailan helposti innostumaan matkasta ja työskentelemisestä Home Street Home (HSH) järjestön vapaaehtoistyössä Keniassa Makongenin kylässä. Matka-ajankohta oli 25. syyskuuta - 16. lokakuuta.

Vapaaehtoisten työtehtävät vaihtelevat ja he osallistuvat laajasti eri projekteihin ja työtehtäviin. Työtehtävät toteutetaan aina paikallisten osaajien ohjauksessa, yhdessä paikallisten tiimiläisten kanssa.

Makongenin kylä on HSH järjestön kotikylä ja toiminnan ydin. Makongenin kylä sijaitsee Kenian rannikolla Intian valtameren rannalla. Kylässä asuu noin 3000 asukasta. Kylässä on paljon kalastajia, maanviljelijöitä ja pienten putiikkien pitäjiä. Suurin osa väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella eli elää alle eurolla päivässä. Koulutustaso on alhainen ja tämän vuoksi perheet kohtaavat lukuisia ongelmia arkipäivässä.

Tuula, Aila ja Heli kertovat matkasta ja kehitysyhteistyön tärkeydestä mielellään. He ovat vakuuttuneita, että pienikin avustaminen on tärkeää ja he näkivät matkallaan, että apu menee oikeasti perille. Apua siis tarvitaan aina!

Keniasta enemmän 23. marraskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Rauni Räisänen, kuva Kenian-matkalla olleiden
204 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page