top of page

Se löytyi -missiokahvila tarjosi hengellistä yhdessäoloa ja tekemistä kahvittelun merkeissä


Aila Määttä, Marja Heikkinen ja Helena Tolonen kertoivat missiokampanjan takana olleen kova työn, mutta seurakuntalaisten panoksen ansiosta se saatiin hyvin järjestettyä. Puolangalla kampanjan puitteissa saatiin aikaan esimerkiksi missiokahvila, joka sai positiivisen vastaanoton. Monien konkreettisten tekemisten lisäksi asiakkaita piristivät erilaiset öljyvärimaalatut taulut, joiden takana on Vuokko Lammela.

Entisen kirjakaupan tiloihin avattiin syyskuussa Se löytyi -missiokahvila, joka toimi siellä kahden viikon ajan Se löytyi -mission puitteissa. Se löytyi -missio vuosimallia 2022 on valtakunnallinen evankelioimiskampanja, jonka tavoitteena on tavoittaa Suomi evankeliumilla. Puolangalla missiota ovat organisoineet Puolangan helluntaiseurakunta sekä Puolangan evankelis-luterilainen seurakunta.

Kaikki seurakunnat, jotka ovat halunneet lähteä kampanjaan mukaan, toimivat missiokampanjassa hieman eri tavoilla. Kampanja voi tulla esille esimerkiksi televisiossa, netissä, katukuvassa sekä erilaisina hengellisinä tapahtumina. Missiokahvila on yksi näkyvimmistä missiokampanjan tuotoksista Puolangalla.

Kahvilan lisäksi neliviikkoiseen missiotapahtumaan kuuluu Puolangalla muun muassa Yö kirkossa -tapahtuma lapsille sekä mahdollisuus katsoa kristinuskoaiheisia elokuvia.

Kahvilassa vapaaehtoisena toimineen Helena Tolosen mukaan Missio-kahvilan pääasiallisena tarkoituksena oli hengellisistä aiheista keskusteleminen sekä Puolangan seurakuntiin kutsuminen.

- Täällä voidaan puhua siitä, miten ihmisen hengellinen puoli on olemassa ja miten puolta on mahdollisuus tukea, Tolonen avasi.

Tolonen kertoi, että kahvilan tarkoituksena oli yksinäisyyden torjuminenkin, joten yhdessäolo ja keskustelu olivat merkittävä osa kahvilan toimintaa. Missiokahvilassa asiakkaat saivat myös mahdollisuuden esimerkiksi keskustella, hiljentyä sekä osallistua laulupiiriin.

Lisäksi kahvilassa järjestettiin kahtena päivänä ystävänkahvila, joka Tolosen mukaan oli tarkoitettu vanhemman väen kokoontumiseen sekä kahvittelu-, juttelu- ja hartaushetkiin.

Missiokahvilasta enemmän 5. lokakuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen


255 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page