Seppo Moilasella on ollut pitkä ura linja-autonkuljettajana


Venäjällä Kalevalassa ei ollut huoltoasemaa. Paikallisilla kuorma-automiehillä oli polttoainetta astioissa, jollaisesta Seppo Moilanen pääsi tankkaamaan linja-auton vuonna 1992. Mukana polttoainetta valuttamassa matkalaisten majatalon isäntä Antti.

- Vaikka olen hiljainen mies, olen viihtynyt linja-autonkuljettajan työssä, Seppo Moilanen kertoi pitkästä työurastaan autoalalla.

- Olen pyrkinyt olemaan töissäni hyvin luonnollinen ja sopeutuvainen sekä altis palvelemaan eri ihmisiä ja ihmisryhmiä, Moilanen kuvailee työtään.

Vuonna 1966 alkaneen uransa aikana Moilaselle ehti kertyä ajokilometreja kaiken kaikkiaan yli 4 miljoonaa. Ajokilometrien suuri määrä selittyy pitkien matkojen päivävuoroilla. Myös tilausajot ovat olleet varsin pitkiä.

Vaikka väliin on ollut huonoja säitä ja keliolosuhteita, pahemmilta kolareilta ja onnettomuuksilta Seppo Moilanen on uransa aikana selvinnyt. Vähältä piti -tilanteita on ollut useitakin, mutta matkoilla ja tilanteissa on ollut mukana oma varjeluksensa.

Puolankalaisille ja kainuulaisille Seppo Moilanen on tuttu bussikuski, joka on turistimatkoilla kuljettanut ihmisiä eri puolilla Suomea ja naapurimaissakin. Vakituisen leipätyön ohessa hän on ehtinyt ajaa hyvin paljon tilausajoja muun muassa Venäjälle sotahistoriallisiin paikkoihin.

Lue enemmän 7. tammikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen, kuva Seppo Moilasen kotialbumi

275 katselukertaa
logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET, OSOITTEENMUUTOKSET

Marika Sutinen

08 653 2200

marika.sutinen@puolanka-lehti.fi

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png