top of page

Seurakunnan pilkkikisat vetivät mukavasti väkeä lumimyräkän keskelläkin


Puolangan seurakunta järjesti perinteiset pilkkikisat lähetystyön hyväksi lauantaina. Pilkkitapahtuman lähtöpaikkana toimi tuttuun tapaan Taivallahden ranta, jossa oli lähtö sekä kalojen punnitus. Kisaan otti osaa yli kolmekymmentä pilkkijää, mikä oli ilahduttava määrä.

Säätila puhutti paikalla olleita, kuten se aina puhuttaa pilkkikisoissa: milloin sää on liian kirkas ja milloin ei. Lauantaina kalansyönti ei ollut ainakaan kiinni liian kirkkaasta ja aurinkoisesta säästä, sillä heti aamukymmenestä alkaen lunta tuli ensin vaakasuoraan ja myöhemmin päivällä tuulen hieman laannuttua myös pystysuoraan.

Vaikka aurinko loisti poissaolollaan, oli pilkkiväki leppoisalla tuulella. Himopilkkijälle mikään sää ei ole kuin pelkkä hidaste, sehän jo tiedetään. Seurakunnan teltalla riitti puhetta säätilasta, ja raikas lumituisku pisti kahvi-, mehu- ja munkkikaupan liikkeelle.

Miesten sarjassa Reijo Heikkinen nappasi ykköstilan. Naisten sarjan voitti selvällä erolla muihin Kaija Siekkinen, ja lasten sarjassa voiton vei Veera Keränen.

Seurakuntapilkeistä enemmän 22. maaliskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

224 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page