top of page

Seurakuntaliitosselvitys sai yllättävän käänteen


Puolangan, Hyrynsalmen ja Suomussalmen seurakunnilla on ollut viime ja tämän vuoden aikana yhteistyöhanke, jonka tarkoituksena on etsiä yhteistyön muotoja, joilla Ylä-Kainuun seurakuntien toimintaa voidaan kehittää ja järjestää myös niukkenevien resurssien aikana.

Työntekijöiden ja luottamushenkilöiden yhteistyöpäivässä Ukkohallassa helmikuun alussa tuotiin monelta taholta esille, että Ylä-Kainuun yhteinen seurakunta olisi jatkossa toimiva tapa järjestää seurakunnan hallinto ja toiminta.

Kirkkovaltuuston kokouksessa seurakuntaliitoskeskustelun aloittaminen sai heti alussa yllättävän käänteen, kun kirkkoherra Hannes Seppänen pudotti valtuutetuille pommin kertomalla, että Hyrynsalmen seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt, että se ei kannata seurakuntaliitosneuvottelujen aloittamista, eikä se myöskään esittänyt sen käsittelemistä kirkkovaltuustossaan.

Kirkkoherra Hannes Seppänen ja talouspäällikkö Riina-Maria Matero kertoivat aluksi, mitä seurakuntien yhdistymisselvitys ja mahdollinen päätös siitä käytännössä tarkoittaisi. Alustuksen jälkeen käytiin hyvin vilkas, monipuolinen ja ennen kaikkea rakentava keskustelu tilanteessa, jossa Hyrynsalmen seurakunnan kirkkoneuvoston tekemä päätös vaikutti myös Puolangan seurakunnan kirkkovaltuuston päätökseen.

Vilkkaan keskustelun päätteeksi valtuusto teki yksimielisen päätöksen, jossa todettiin, että neuvoston tekemän päätöksen jälkeen tulleiden uusien tietojen perusteella toivotaan, että kukin seurakunta käsittelee asian omassa valtuustossaan ja että Puolangan seurakunta lähtee neuvottelemaan seurakuntaliitoksesta Suomussalmen ja Hyrynsalmen seurakuntien kanssa.

Kirkkovaltuuston kokousasioista enemmän 7. lokakuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen


205 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page