top of page

- Tämähän on ihan kätevä peli


Aution Rauta ilmoitti muutama viikko sitten lehdessämme Kontio Motorsin sähkökäyttöisistä menopeleistä. Tuomo Seppänen oli miettinyt mainosta tehdessään, että mikähän härveli tuo on ja voiko sillä oikeasti ajaa.

Menopeli aiheutti myös toimituksessa myöhemmin keskustelua. Onko se skootteri? Onko se lelu? Voiko tuolla oikeasti ajaa? Mitäänhän ei saa tuomita, jos ei tiedä, mistä puhuu, joten päätimme testata tämän kummallisen Kontio Kruiserin.

Lähdimme testaamaan Kontio Kruiser 2.0:n päätoimittaja Tuomo Seppäsen ja toimittaja Jenna Hiltusen voimin. Kummallakaan ei ole kovin kummoinen historia kaksipyöräisten moottoriajoneuvojen suhteen.

Kontio Motors tekee täysin sähköllä liikkuvia kulkuneuvoja, kuten skoottereita, kruisereita ja yksipyöräisiä. Näiden kulkuneuvojen ajamiseen ei tarvita ajokorttia, ei vakuutusta, ei rekisteröintiä ja lisäksi niillä ajamisella ei ole ikärajaa. Ajoneuvo rinnastetaan polkupyörään, joten liikenteessä pitää noudattaa polkupyöräilyä koskevia sääntöjä.

Kevyen sähköajoneuvon kulkunopeus on enintään 25 kilometriä tunnissa ja teho saa olla enintään 1 kW. Näin ajoneuvoa ei tarvitse rekisteröidä ja sillä voi ajaa kuka tahansa iästä riippumatta.

Hiltunen ajoi ensimmäistä kertaa moottoroidulla kaksipyöräisellä. Vaikka häntä alussa ajaminen taisi jännittää, niin se osoittautui helpoksi.

- Se on ihan kätevä. Sillä voi ajaa periaatteessa kuka vaan, Hiltunen kertoi.

Lue enemmän 20.5. ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen


438 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page