Leppoisa tunnelma, ei kiirettä kenelläkään, eikä kukaan hiplannut turhanpäiten älypuhelintaan. Hiillosmakkarat tirisivät iloisina laavun tulipaikassa ja nokipannukahvin tuoksu levisi lämpimässä vaikkakin pilvisessä tiistaiaamupäivässä ympäristöön. Siinäpä otollinen lähtökohta Metsänhoitoyhdistys Rokua-Paljakan järjestämälle taimikonhoitonäytökselle, joka oli osa metsänhoitoyhdistysten valtakunnallista metsämarssiviikkoa. Viikon aikana tuodaan esille metsänhoidon, metsien monipuolisen käytön ja metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa.
Honkavaaran pulkkamäen laavulle kerääntyi kolmattakymmentä metsänhoidosta ja tällä kertaa etenkin taimikonhoidosta kiinnostunutta metsänomistajaa kuuntelemaan, kuinka oikeaoppinen taimikon raivaus tehdään, millä välineillä ja millaisella asenteella.
Raivaussahan käytöstä ja taimikonhoidosta oli kertomassa Aarne Kehänen, jonka asiantuntemuksen raivaussahan käytössä jokainen paikalla ollut allekirjoitti varmasti. Kehänen esitteli tärkeimmät varusteet sekä neuvoi paikalla olleille oleellisimmat asiat liittyen taimikon raivaukseen raivaussahalla.
Raivaussahan terän teroitus ja huolto kiinnostivat monia metsänomistajia. Kehänen kertoi, kuinka terä teroitetaan oikeaoppisesti ja että terän on oltava oikein haritettu.
Tilaisuudessa Heidi Pesonen esitteli itsensä paikalle saapuneille metsänomistajille. Hän on aloittanut Metsänhoitoyhdistys Rokua-Paljakan uutena metsäneuvojana Puolangalla heinäkuun alussa. Hän toimii tällä hetkellä yhdessä Jorma Nykäsen kanssa pohjoisen Puolangan metsänomistajien metsäneuvojana ja jatkossa Jorman jäätyä eläkkeelle Pesonen ottaa haltuunsa koko Jorman tontin.
Taimikonhoitonäytöksestä enemmän 20. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.
Tuomo Seppänen
Comments