top of page

Terveiset Vienan Karjalan seurakuntatyöstä


Andrei Tuhkanen piti esityksen vienalaisista kylistä ja seurakuntatoiminnasta. Vasemmalla istuu Andrei Tuhkasen isä Viktor Tuhkanen Petroskoista ja hänen vierellään Erkki Kilponen Kuhmosta.

Seurakuntasalilla oli toissa perjantaina mielenkiintoinen ilta Vienan Karjalan seurakuntatyöstä. Kalevalan, Kostamuksen ja Mujejärven seurakuntien pastori Andrei Tuhkanen piti virtuaalisen esityksen evankelisluterilainen kirkon toiminnasta alueella. Luterilainen kirkko aloitti itsenäisen toimintansa Venäjällä vuonna 1992.

Andrei Tuhkanen on käynyt vuodesta 2013 lähtien Vienan Karjalassa pitämässä kirkonmenoja ja seuroja sekä tapaamassa seurakuntalaisia. Hän kertoi kiertävänsä Vienan puolella monissa kylissä Kuhmosta pitäen. Vienan-työhön hänellä menee viikossa aikaa kolme päivää ja tuona aikana autoon kertyy noin tuhat ajokilometriä. Monet kylät ovat huonojen teiden varrella, ja teillä ajaminen ei ole mitenkään helppoa ja nopeaa.

Tuhkanen kertoi, että Ukraina-iskun jälkeen tuli vaikeuksia kulkea Venäjältä Suomeen ja päinvastoin. Hänen mukaansa tässä tilanteessa olisi hyvä pitää suhteet yllä, ettei eristäytyminen kasvaisi.

- Minä kerron aina terveiset Suomesta. Propaganda vaikuttaa ihmisiin, ja jos ei ole suhteita, ihminen alkaa pikkuhiljaa uskoa, että suomalaiset sisaret ja veljet ovat hylänneet hänet. Aiemmin aktiivisilla oli mahdollisuus käydä Suomessa ja omin silmin tutustua todelliseen tilanteeseen. Nyt sitä mahdollisuutta ei ole, Tuhkanen totesi.

Lue enemmän 21. joulukuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen

92 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page