top of page

Terveyskeskuksessa asioidessa tulee jatkossa esittää Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus

Heinäkuun alusta alkaen Puolangan terveyskeskuksessa astuu voimaan uusi käytäntö, jonka mukaan jokaisen siellä asioivan tulee esittää joko henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti. Käytäntö perustuu Terveystalo-konsernin ohjeeseen.

Uusi käytäntö otetaan käyttöön terveyskeskuksessa potilasturvallisuuden ja hoidon laadun lisäämiseksi. Käytäntö on yhtenäinen, eli se koskee myös muita Terveystaloja.

Terveystalo Puolangan palveluvastaavan Katja Kemppaisen mukaan käytäntö on jo otettu käyttöön useissa paikoissa, ja nyt se on yleistymässä koko Suomen tasolla. Puolangan terveyskeskuksessa on jo alettu informoida asiakkaita uudesta käytännöstä niin posterein kuin sanallisestikin, jotta uusi käytäntö ei tulisi yllätyksenä.

- Heinäkuun alusta lähtien henkilöllisyyden todistaminen on ehdotonta. Olemme alkaneet informoida aiheesta jo sen takia, että ihmiset oppisivat pitämään mukanaan vähintään Kela-korttia, Kemppainen toteaa.

Terveyskeskuksessa henkilöllisyyden todistamiseksi kelpaa passi, henkilökortti, ajokortti tai Kela-kortti, joka löytyy jokaiselta sairausvakuutetulta. Henkilöllisyys tarkistetaan vasta potilaan saapuessa vastaanotolle: henkilöllisyystodistusta ei siis tarvitse näyttää heti terveyskeskukseen saapuessa, vaan voi huoletta odottaa omaa vuoroaan.

Kemppainen painottaa, että heinäkuussa voimaan astuva käytäntö koskee jokaista Puolangan terveyskeskuksessa asioivaa.

Lue enemmän 28. kesäkuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Milla Hiltunen

484 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

ความคิดเห็น


bottom of page