top of page

Tietovisa Ravintola Esterissä ja etänä 1.1. kello 17

Ravintola Esterin tietovisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein kello 17 alkaen. Vastausaikaa on kello 18 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi kisan jälkeen HETI kello 18. Myöhemmin lähetetyt vastaukset eivät ehdi mukaan kisaan. Kysymykset 1-10 tulevat kello 17 ja 11-20 kello 17.30. Kisaan osallistuville lähetetään oikeat vastaukset kisan jälkeen ja ne julkaistaan myös ensi viikon Puolanka-lehdessä. Tänään oli vain urheilukysymyksiä, josta puolet on Yrjön "vanhan liiton" kysymyksiä ja toiset puolet Tuomon tekemiä.


Esteriin tuli vain Seppo, joten visa meni etänä ja siihen osallistui viisi joukkuetta. Niukan voiton veivät Koivulehtolaiset 12,55 pisteellä. Toisena Riskiryhmä Kuopiosta 12,5 ja kolmantena Duo Reissulasset 10,7 pistettä. Seuraavina Takakylän Tavikset 10 sekä Nuuti 5,6 pistettä. Kysymys numero 13 jätettiin pisteyttämättä, kun Yrjöllä oli jäänyt oleellinen sana yleisurheilu pois.

Visa jälleen ensi sunnuntaina 8.1. kello 17 Esterissä ja etänä.


1. Milloin kesä- ja talviolympialaiset olivat viimeksi samana vuonna?

2. Mitä NBA-seuraa Lauri Markkanen edustaa?

3. Ketkä juoksijat kuuluivat kuuluisaan ”Olavi-trioon” 1950-1960-luvulla?

4. Eero Tapio valittiin vuoden urheilijaksi vuonna 1967. Hän on voittanut Euroopan ja maailman mestaruudet. Hän kuoli 17.12.2022. Mikä oli hänen lajinsa?

5. Minkä lajin huippu-urheilijoita ovat olleet: a) Tarja Mulari, b) Mimosa Jallow, c) Nanne Dahlman?

6. Cazoo näkyy monen lajin pääsponsorina, muun muassa snookerin, dartsin, golfin ja rallissa Toyotan. Minkä alan yritys Cazoo on?

7. Keitten suomalaisten urheilijoiden lempinimiä ovat (olivat): a) ”Kokkolan leipuri”, b) ”Liipolan Hasek” ja c) ”Kemin keiju”?

8. Millä kahdella paikkakunnalla pelataan jääkiekon nuorten MM-kisat Kanadassa?

9. Kalevi Oikarainen voitti hiihdon MM-kisoissa 50 km vuonna 1970 Tatralla. Hiihdon jälkeen hän ei antanut Ylelle haastattelua. Miksi?

10. NHL:ssä on tällä hetkellä pelannut kahdeksan suomalaismaalivahtia: Kevin Lankinen, Juuse Saros, Joonas Korpisalo, Ville Husso, Antti Raanta, Ukko-Pekka Luukkonen, Kaapo Kähkönen ja kuka?

11. Missä yleisurheilulajissa Juha Miedolla on puolustusvoimien Suomen mestaruus?

12. Kuka suomalainen maajoukkuepelaaja: voitti Suomen mestaruuden Sun Volleyssa, on voittanut Belgian ja Kreikan lentopallomestaruudet. Pelaa nyt Puolassa?

13. Vuoden 2016 Sao Paolon olympialaisissa Brasilia sai yleisurheilussa yhden kultamitalin. Missä lajissa?

14. Juha Miedolle paljastettiin vuonna 2020 patsas Kurikassa. Mikä on patsaan ytimekäs nimi?

15. Mitä tarkoittaa Formula 1 -säännöissä sininen lippu?

16. Kuka on parhaiten sijoittunut suomalainen Keski-Euroopan mäkiviikolla tällä hetkellä?

17. Minkä juoksumatkan maailmanennätys on Mary Keitanyn nimissä?

18. Minä vuonna pöytätennis tuli olympialajiksi: a) 1924, b) 1956, c) 1988?

19. Kuinka monta kertaa Hannu Manninen on voittanut yhdistetyn maailmancupin?

20. Jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa loppuottelujoukkueet hävisivät molemmat alkusarjassa yhden ottelun. Kenelle a) Ranska ja b) Argentiina hävisivät ottelut ja millä tuloksilla?

97 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tietovisa Ravintola Esterissä ja etänä 16.6. kello 17

Ravintola Esterin tietovisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein kello 17 alkaen. Vastausaikaa on kello 18 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-l

Tietovisa Ravintola Esterissä ja etänä 9.6. kello 17

Ravintola Esterin tietovisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein kello 17 alkaen. Vastausaikaa on kello 18 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-l

Tietovisa Ravintola Esterissä ja etänä 2.6. kello 17

Ravintola Esterin tietovisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein kello 17 alkaen. Vastausaikaa on kello 18 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-l

Comments


bottom of page