top of page

Tiina Riekkola muutti väliaikaisesti perheineen Singaporeen työn perässä


Tiina Riekkola o.s. Rimpinen on työskennellyt reilun kahdeksan kuukauden ajan Singaporessa Nesteen uudessa tutkimuskeskuksessa asiantuntijana. Hänen miehensä Oskar ja heidän kaksivuotias tyttärensä Ronja pakkasivat myös matkalaukkunsa ja muuttivat Singaporeen. Tarkemmin he asuvat Länsi-Singaporessa Clementissä.

Vaikka muuttaminen toiselle puolella maapalloa lapsen kanssa on iso muutos, niin Riekkola ei ole sitä katunut ja aika Singaporessa on kulunut nopeasti. Kotiinpaluu odottaa todennäköisesti syksyllä.

- Paikalliset ovat ottaneet meidät tosi hienosti vastaan. Singaporessa on yleisesti totuttu monikulttuurisuuteen, mutta osansa on varmaan myös sillä, että työnantajamme on tukenut yhteiselomme alkua yhteisellä kulttuurivalmennuksella, jossa opimme paljon eri kulttuurien eroista ja tavoista käsitellä asioita. Tärkeintä on vilpitön halu ymmärtää ja tulla ymmärretyksi, Riekkola näkee.

Tiina Riekkola kertoi, että Singapore on suomalaisen silmin houkutteleva paikka. Siellä asuukin noin 700 suomalaista ja heillä on oma aktiivinen yhteisö, joka järjestää erilaisia tapahtumia.

Riekkola on tyytyväinen, että tarttui tilaisuuteen lähteä töihin ulkomaille ja suosittelee muitakin tarttumaan vastaavanlaiseen tilaisuuteen, mikäli sellainen tulee vastaan.

- Tämä kokemus on antanut jo nyt niin paljon, että olen iloinen, että tartuttiin tarjoukseen. Uudessa maassa ja kulttuuriympäristössä eläminen avaa silmiä muiden erilaisille tavoille toimia, ja haastavista tilanteista selviäminen antaa luottamusta siihen, että tulevistakin haasteista selvitään, Tiina Riekkola toteaa.

Lue enemmän 17. toukokuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Tiina Riekkola
198 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page