top of page

Torilla oleva sähköauton latauspiste on lainassa Kahina-hankkeelta


Puolangan torille esiintymislavan viereen ilmestyi syyskuun alussa sähköauton latauspiste. Siinä voi ladata merkistä riippumatta minkä tahansa sähkö- tai hybridiauton. Puolangan kunta on lainannut latauspisteen syyskuun ajaksi Kahina-hankkeelta. 

Puolangan kunta on ensimmäinen kunta, joka on lainannut latauspistoketta. Kunnan tekninen johtaja Marko Väyrynen seuraa kiinnostuneena, tuleeko latauspisteelle käyttöä, jotta niitä voidaan mahdollisesti tulevaisuudessa hankkia.

- Kyllä meillä on ajatus muutenkin, että tarjotaan muutama latauspiste jossain vaiheessa, jos niille on tarvetta. Ne on nykyään helppoja asentaa ja eivätkä ole hinnaltakaan kalliita, Väyrynen kertoi. 

Latausasema ei vaatinut kuin 16 ampeerin pistokkeen ja sitten se oli valmis lataamaan sähköautoja. Väyrynen uskoisi, että kesällä käyttöä olisi ilmennyt paljon enemmän. Käyttöä seurataan kulutuksen perusteella.

Kahina eli Kainuun ja Koillismaan kunnat hiilineutraaleiksi -hankkeen keskeisiä käsitteitä on hiilineutraalius ja energiatehokkuus. Tavoitteena on saada kohdekuntia liittymään energiatehokkuussopimukseen ja Hinku-verkostoon, johon on hankkeen aikana liittynyt Puolanka viime vuoden joulukuussa ja Paltamo tämän vuoden aikana. 

Hanke tähtää konkreettisiin ilmastotekoihin ja myönteiseen suhtautumiseen ilmastonmuutoksen vastaisessa toiminnassa.

Aiheesta enemmän 22. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Arto Lepistö

422 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page