top of page

Turvavälien ja hyvän käsihygienian lisäksi Koronavilkku-sovelluksen käyttäminen on tärkeää


Puolangan terveyskeskuksessa koronavirusta testataan ensihoidon aulassa tai asiakkaan autossa. Sairaanhoitaja Reetta Heikkinen kertoi, että suojavaatteet ovat herättäneet lapsissa hämmennystä.

Kainuun alueella covid 19 -virus on perustasolla. On kuitenkin muistettava noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää oikeaa yskimistekniikkaa. THL:n mukaan koko maassa on tällä hetkellä voimassa maskisuositus. Maski onkin hyvä lisävaruste tilanteissa, joissa turvavälejä ei voi välttämättä pitää. Yksi tehokas apuväline koronan kaitsemiseen on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama älypuhelinsovellus Koronavilkku.

Terveyskeskuksen palvelu­esimies Katja Kemppainen Terveystalosta kertoi, että koronan hallitsemisessa tartuntaketjujen jäljittäminen ja katkaiseminen on merkittävässä osassa. Siinä Koronavilkku onkin oiva apuväline. 

Tällä hetkellä kaikki Kainuun koronatapaukset ovat olleet jäljitettävissä. Kuhmon syyskuiset altistumiset opettivat, että järeät ja nopeat toimet toimivat ja viruksen leviäminen saadaan pysäytettyä. Kemppainen kertoi, että Kainuun tartuntoja jäljitettäessä kävi kuitenkin ilmi, että Koronavilkku ei ole Kainuussa ahkerassa käytössä.

- Koronavilkku helpottaa tartuntojen jäljittämistä ja tieto kulkee nopeasti. Altistu­mis­ilmoituksen saatuaan altistunut osaa ennakkoon muuttaa käyttäytymistään, Kemppainen totesi.

Korona testataan tällä hetkellä herkästi. Katja Kemppainen kertoi, että kaikki flunssaoireiset testataan koronaviruksen varalta. Mikäli oireita alkaa ilmetä, niiden vakavuutta voi arvioida netissä Omaolo.fi-sivustolla. 

Testauskapasiteettia lisätään koko ajan, eikä se ole ruuhkautunut kuten keväällä. Kemppainen arvioi, että tällä hetkellä testituloksen saa noin kahdessa päivässä. 

Lue enemmän 14. lokakuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen


155 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


bottom of page