top of page

Tuulikki Moilanen tallensi tarinansa kansien väliin


Kirjastossa kahviteltiin viime viikon keskiviikkona Tuulikki - taustaltaan karjalais-kainuulainen elämäntarina -kirjan julkaisutilaisuuden merkeissä. Tuulikki Moilasen kirjoittama ja Arja Rajalan toimittama kirja perehtyy äidin puolelta kainuulaisen ja isän puolelta karjalaisen Tuulikin elämäntarinaan. Kirjan on kustantanut Väyläkirjat.

Moilanen on puolankalaisille tuttu monesta. Elämäntyöstä hän on tehnyt sosiaali- ja terveydenhoitoalalla ja siihenkin kirjassakin paneudutaan. Lisäksi hän ollut aktiivinen järjestötoiminnassa ja ollut mukana erilaisissa hankkeissa. Tässä kirjassa paneudutaan vieläkin varhaisempiin Tuulikin elämänvaiheisiin esimerkiksi lehtileikkeiden, muistelmien ja valokuvien avulla.

Tuulikki on omaa sukuaan Torvinen. Kirjassa on esimerkiksi Tuulikin Jenny-tädin mielenkiintoisia kertomuksia siitä, kuinka perhe pakeni Karjalasta sodan jaloista. Samoin on paneuduttu hänen äitinsä puolen sukuun ja perheeseen.

- Se, että me olemme tässä tilanteessa, se on minullekin suuri yllätys. Jos joku olisi viisi vuotta sitten sanonut, että sinä tulet kirjoittamaan kirjan, niin olisin pannut ihan huuhaaksi, eikä se tule ikinä onnistumaan, Moilanen kertoi.

Rajala on koostanut teoksen hyvin paljon materiaalin perusteella. Hän oli saanut lainaan Moilasen suvun valokuva-albumeja ja useamman laatikollisen irtokuvia. Rajala kokee, että kirjassa on monelle mielenkiintoista luettavaa, kun siinä näkyy paikallinen ajankuva.

- Toivottavasti kirja on Tuulikin näköinen, Rajala totesi.

Aiheesta enemmän 11. tammikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

423 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page