top of page

Työntekijöitä on vaikea löytää

Vaalalainen VB-Betoni oy on vuonna 1993 perustettu betonielementtejä pääasiassa asuntotuotantoon eri puolille Suomea valmistava yritys. Yritys työllistää tällä hetkellä 45 työntekijää, joista 41 toimii tuotannon ja loput hallinnon puolella. Yrityksen liikevaihto on lähes 6 miljoonaa euroa.

Yritys on monen muun kainuulaisen yrityksen tapaan ajautunut työvoimapulan kouriin. Ammattitaitoisia betoni­elementtivalmistajia ei ole, joten  yrityksen rekrytointiongelmaan haetaan ratkaisua koulutuksen avulla. Rakennusalan koulutus tai työkokemus ei ole välttämätön, mutta se katsotaan eduksi. Koulutukseen valittavilta edellytetään kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja oma-aloitteisuuteen. Työ edellyttää myös hyvää terveyttä. Koulutukseen valitaan kuusi opiskelijaa ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät yritykseen. Haku koulutukseen päättyy 19. tammikuuta.

VB-Betonin hallintojohtaja Elina Mannermaa näkee nykyisen tilanteen olevan kuvaava ja vastaavan kainuulaista nykytilannetta, jossa ammattitaitoista työvoimaa ei ole yksinkertaisesti tarjolla. Pelkät työilmoitukset eivät enää ole tuottaneet tulosta. Vastaava tilanne kasvavalla ja kehittyvällä yrityksellä oli jo muutaman vuosi sitten. - Edellisen kerran pari vuotta sitten saimme rekrykoulutuksen kautta koulutettua meille 8 ammattilaista. Koulutukseen haki tuolloin 30 henkilöä, joista 10 valittiin koulutukseen, Mannermaa kertoi. VB-Betoni on monelle puolankalaiselle hyvinkin tuttu yritys ja moni puolankalainen on ollut vuosikymmenten aikana yrityksessä töissä. Nyt yritys on kääntänyt katseet jälleen Puolangalle ja hakee uutta työvoimaa myös täältä. Myös entiset puolankalaiset ovat tervetulleita hakemaan koulutukseen ja koulutuksen kautta työllistyminen mahdollistaa vaikka paluumuuton kotiseudulle.

Lue enemmän 15. tammikuuta Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen, kuva VB-Betoni oy

53 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tietovisa Ravintola Esterissä ja etänä 14.4. kello 17

Ravintola Esterin tietovisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein kello 17 alkaen. Vastausaikaa on kello 18 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-l

Tietovisa Ravintola Esterissä ja etänä 7.4. kello 17

Ravintola Esterin tietovisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein kello 17 alkaen. Vastausaikaa on kello 18 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-l

Comments


bottom of page