top of page

Tyhjien talojen kartoitus antaa kuvaa kunnan kiinteistötilanteesta


Kesällä Puolangan kunta aloitti tyhjien talojen kartoittamisen Muualta meille -hankkeen tiimoilta. Toissa torstaina aiheesta järjestettiin keskustelutilaisuus kunnanviraston valtuustosalissa.

Paikan päälle oli saapunut muutama kuulija ja Facebookissa streamia tilaisuudesta katsoi reilut kymmenen henkilöä. Sieltä se oli myös nähtävissä hetken ajan jälkikäteen.

Tyhjien talojen omistajat ja vaikka perikunnat voivat ilmoittaa talon, joka on tyhjillään. Kunnolla ei ole niin väliä tai esimerkiksi sillä, onko sisävessaa tai sähköliittymää. Tämä antaa kunnalle arvokasta tietoa siitä, millaisia kiinteistöjä täällä on tyhjillään. Tästä koostetaan raportti, jonka tietoa voidaan käyttää hyväksi tulevaisuudessa.  

Tilaisuuden avasi elinkeinopäällikkö Heikki Kanniainen. Muualta meille -hankkeen keskiössä on Puolangan hyvien asioiden esiin nostaminen ja mahdollisuudet, joita etätöiden tekeminen tarjoaa.

Projektikoordinaattori Josefi Tiirola avasi tilannetta omasta näkökulmastaan. Hän kertoi, että tällä hetkellä on ilmoitettu kymmenen taloa. Tiirola kertoi, että jo tuo määrä ja käydyt keskustelut ovat valottaneet kiinteistöjen tilannetta Puolangalla.

Aiheesta enemmän 20. syyskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

142 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page