top of page

Ulkoilu ja luontomatkailu näkyvät Paljakan kesässä


Paljakan kesässä tullaan satsaamaan ulkoiluaktiviteetteihin ja luontomatkailuun, jonka suosio on kasvanut korona-aikana. Viime kesän tapaan alueelle odotetaan tänä vuonna kotimaisia matkailijoita. Heille on tarjolla monenlaista maastopyöräilystä alkaen.

Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakan sihteeri ja matkailualan yrittäjä Juha Haanela kertoo, että viime kesä antoi varsin hyvin viitteitä siitä, millä tavalla tulevaan kesäkauteen kannattaa lähteä. Etenkin maastopyöräily oli kovassa nousussa.

- Mehän ollaan jo useamman vuoden ajan pyöriä vuokrattu, mutta viime kesä oli siltä osin erityisen hyvä. Pyöriä kyseltiin paljon ja ihmiset halusivat niitä mennä kokeilemaan. Meillä on siihen täällä hyvät puitteet, Haanela toteaa.

Juha Haanela on hyvillään siitä, että talven ohessa kesämatkailu on vahvistanut Paljakassa asemaansa vuosi vuodelta. Viime kesän kotimaan matkailu näkyi myös mökkivarauksissa. Majoittujia odotetaan Paljakkaan tänäkin vuonna.

- Voi sanoa, että tällä hetkellä ihmiset ovat olleet aktiivisempia varausten suhteen. Esimerkiksi juhannusta on myyty jo ihan mukavasti. Ihmiset ovat miettineet vähän pidemmällä tähtäimellä lomailuaan, että saavat sitten niitä kohteita mitä haluavat, Haanela sanoo.

- Ollaan tyytyväisiä siitä, että ihmiset matkailevat kotimaassa. Toivottavasti siitä jäisi pidempiaikainen trendi.

Paljakan kesästä enemmän 26. toukokuuta ilmestyvässä Puolanka-lehden mökki/kesänumerossa.


Laura Heikkinen, kuva Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka

107 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page