top of page

Uuden tuulivoimamaakuntakaavan ehdotus on nähtävillä


Kainuun tuulivoimamaakuntakaava 2035:n kaavaehdotus on ollut julkisesti nähtävillä keskiviikosta 20. syyskuuta alkaen ja on esillä tämän kuun 23. päivään saakka. Se on nähtävillä kunnanvirastoilla Kainuussa ja Kainuun liiton verkkosivuilla. Lisäksi on järjestetty eri puolilla Kainuuta kaavakahviloita, joissa saattoi keskustella kaavan suunnittelijoiden kanssa.

Kainuun liitolta suunnittelujohtaja Sanna Schroderus kertoi, että he pitävät erittäin tärkeänä, että osalliset pääsevät esittämään kysymyksiä. Samalla he myös tarjoavat tietoa, koska tuulivoimasta on liikkeellä myös väärää tietoa. Häntä harmittaa, että luonnosvaiheessa korona oli pahimmillaan, minkä vuoksi he eivät voineet järjestää vastaavia tilaisuuksia. 

Kaavan suunnittelun keskiössä on yhteen sovittaminen, mikä vaatii asianomaisilta osallistumista. Koko kaavan laadinnan ajan suunnitteluun on kuulunut osallistaminen.

Kaava-aineistot ovat olleet julkisesti nähtävissä kaikissa vaiheissa.

- Palautetta ollaan kerätty ja siihen on käytetty aikaa. Palautteet käydään läpi ja ne yhteensovitetaan. Tuulivoiman suunnittelu on sen luonteista, että mielipiteet ja tavoitteet ovat osin ristiriitaisia. Siksi ne yhteensovitetaan ja se tarkoittaa sitä, etteivät kaikki toiveet täysimääräisesti sellaisenaan näy kaavassa.  

Schroderus kertoi, että suurin tekijä tuulivoiman rakentamisen tarpeeseen on ilmastonmuutos. Tällä hetkellä tuulivoima on ekologisin tapa tuottaa energiaa. Tulevaisuudessa voi nähdä sen rinnalla muitakin vaihtoehtoja.

Aiheesta enemmän 4. lokakuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

112 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page