Uusi liikuntahalli yllätti

Melkein niin kauan kuin muistan, Puolangalle on haaveiltu lisää sisäliikuntatilaa kirkonkylän alueelle. Vanha sali on palvellut ansiokkaasti jo yli 40 vuotta ja sille on tehty tänä aikana ainakin kaksi isompaa kunnostusremonttia. Toisena salina oli myös ala-asteen pieni sali, johon mahtui aikoinaan yksi lentopallon minikenttä.

Salitilanne oli Puolangalla pahimmillaan 1980- ja 1990-luvuilla, kun väkeä oli Puolangalla nykypäivää paljon enemmän ja ennen kaikkea lapsia ja nuoria oli nurkat täynnä. Yläasteen sali oli jaettu kahteen tilaan ja vuoroja oli viikon jokaisena päivänä iltayhteentoista saakka. Ainoastaan sunnuntaiaamu taisi olla tyhjänä. Ala-asteen sali oli nykyisen auditorion paikalla ja se oli kaikessa pienuudessaan näin jälkikäteen suorastaan herttainen. Salissa vuodatettiin paljon hikeä ja kaikki salia käyttäneet muistavat sen ominaishajun, joka ei ollut kaikkein ruusuisin.

Noihin aikoihin haaveiltiin lisäliikuntatilasta kirkonkylän alueelle. Muutaman vuoden ajan olikin tehty varaus Honkavaaran alueelle liikuntasalin rakentamista varten ja taisipa se olla muutamana vuotena kirjattuna myös kunnan investointiohjelmaan.

Nyt salitilanne on muuttunut radikaalisti, kun salin sisäilman kunto on heikentynyt salin lattian alla olevan pohjaveden aiheuttaman laajan kosteusongelman ja salin remonteissa käytettyjen rakennusmateriaalien takia. Liikunnan harrastaminen tilassa, jonka sisäilma on mahdollinen vaara terveydelle, on nurinkurinen juttu. Uuden liikuntahallin rakentaminen on välttämätöntä jo pelkästään koulun tarvitsemia sisäliikuntatiloja varten. Myös muu sisäliikunnan harrastaminen lisääntyy varmasti uusien tilojen myötä. Uusia mahdollisuuksia toivottavasti täysimittainen liikuntahalli tuo myös salibandylle ja lentopallolle. Paljakkatalossa järjestetty Koukkupolviturnaus on toistaiseksi tauolla tilapuutteen vuoksi. Itse odotan innolla ensimmäistä Puolangan Ryhdin salibandyjoukkueen omaa kotiturnausta - täysimittaisella kentällä.

33 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Koronan varjopuolet

Nyt se sitten vihdoin tuli. Koronavirus Puolangalle. Tämä on ensimmäinen oikeaan osunut ennustukseni koko koronapandemian aikana, että kun se tulee, niin se tulee Oulun suunnalta. Logiikka on hyvin yk

Kummallinen koronauutinen

Koronauutisoinnin pääpaino on elinkeinoelämässä ollut koko ajan koronapandemian aiheuttamien liikkumis- ja kokoontumisrajoitusten negatiivisessa vaikutuksessa etenkin palveluelinkeinoille. Matkailussa

logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2020 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png

Puolangan paikallislehti vuodesta 1983.