top of page

Väyrylään on perustettu Kaivoniityn luonnonsuojelualue


Kainuun ely-keskus on perustanut noin 11,4 hehtaarin kokoisen yksityisen Kaivoniityn luonnonsuojelualueen Väyrylän kylälle. Suojelualue on perustettu lisämäärärahalla, joka on myönnetty Pohjois-Suomeen luonnonsuojelualueiden hankintaan.

Kainuun ely-keskuksen luonnonsuojeluasiantuntija Suvi Schroderus toteaa uuden suojelualueen täydentävän vaaran suojelukokonaisuutta ja turvaavan monimuotoisuuden säilymistä alueella. Kaivoniityn kohde on pääasiassa iäkästä kuusivaltaista havumetsää.

- Merkittävintä on kohteen monimuotoisuus ja sen turvaaminen. Siihen lähelle sijoittuu aiemmin perustettu suojelualue Honkajoen lehto, eli Kaivoniityn luonnonsuojelualue on osa isompaa suojelukokonaisuutta, Schroderus kertoo.

Kaivoniityn luonnonsuojelualueella säilyvät jokamiehenoikeudet, eli marjastus ja ruokasienien poiminta. Maanomistaja Minna Laesmaalle ja hänen puolisolleen Jukka Laesmaalle on tärkeää, että maisema sekä luonnon monimuotoisuus turvataan.

Kainuun ely-keskus tiedotti kesäkuussa myös kolmesta muusta uudesta luonnonsuojelualueesta Puolangalla. Suvi Schroderus kertoo, että Puolanka kuuluu Kainuun vaarajaksoon, jossa esiintyy paljon potentiaalisia suojelukohteita.

- Edelleen meille saa tarjota luonnonsuojelualueiksi hyviä kohteita.


Lisää uudesta luonnonsuojelualueesta voi lukea 21.7. ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Heikkinen, kuva Jukka Laesmaa

137 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page