top of page

Vaalihuuma odotuttaa vielä itseään

Kuntavaalit pidetään kesäkuun 13. päivä. Nykykäytännön mukaan normaalisti maaliskuussa pidettävät kuntavaalit siirtyivät koronapandemian takia kesäkuun puoliväliin. Maalisvaalit ovat kevään alkupuolella herättäneet ainakin siinä vaiheessa ihmiset liikkeelle.


Tänä keväänä vaalien siirto omine episodeineen kesäkuun puolelle on aiheuttanut monenlaisia tunnelmia. Me suomalaiset olemme tottuneet siihen, että asiat tapahtuvat siten kuin ne on sovittu ja mihin on totuttu. Tällaiset manööverit, joissa vaaleja siirrellään melkoisen karnevaalihumun kanssa, hämmentää väistämättä. Siirtämiseen antavat oman leimansa terveydenalan ammattilaiset erilaisine skenaarioineen.

Vaalien pitäminen kesäkuussa ja lomakauden aikana tuntuu oudolta vieläkin. Kun tähän aikaan vuodesta eletään koulujen päättäjäis- ja erilaisia valmistujaisjuhlien aikaa, niin samaan syssyyn pitäisi nyt innostua vielä kuntavaaleista. Yhtälö ei oikein tunnu istuvan aikana, jolloin koivunlehdet ovat hiirenkorvalla ja pitäisi valmistautua päättäjäisjuhliin.


Vaalien siirto aiheutti vielä ylimääräisen try out -kuukauden, jonka aikana uusia kuntavaaliehdokkaita etsittiin ja saatiin mukaan ehdolle vaaleihin. Puolangallakin on nyt kohtuullisen kattava joukko ehdokkaita, vaikka totuus on, että edellisten kuntavaalien kuuden puolueen ja sitoutumattomien ehdokaslista on supistunut kolme puolueen ja yhden ehdokkaan listaksi.


Vaalit ovat kuitenkin jo ovella, ja ennakkoäänestys alkaa viikon kuluttua. Vaalien teemaa on Puolangalla hieman vaikea hahmottaa, sillä kunnalla ja kunnassa menee juuri nyt niin hyvin, että on vähän haasteellista lähteä kertomaan, mitä pitäisi tehdä paremmin - ja ennen kaikkea, miten se pitäisi tehdä paremmin. Nykypäättäjät ovat saaneet kunnan sellaiseen talouskuntoon, josta ollaan muualla aidosti kateellisia. Kaiken lisäksi elämme todella poikkeuksellista aikaa, kun samaan aikaan alkaa liikuntahallin ja biokaasulaitoksen rakentaminen ja liikuntaihmisten riemuksi vielä jääkiekkokaukalon kattaminen. Sitten ovat myös todella hyvät terveyspalvelut, melko uusi koulu ja vielä uuden päiväkodin rakentaminen. Hankala tuosta on pistää paremmaksi.

20 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Erilainen itsenäisyyspäivä

Tiistaina vietettiin Suomen 105. itsenäisyyspäivää. Aiemmat itsenäisyyspäivän juhlat ovat olleet perinteisen kaavan mukaan olleita, itsenäisyytemme talvi- ja jatkosodassa puolustaneiden veteraanien ja

Commentaires


bottom of page