top of page

Vaarojen Haukuissa ykköstila ratkaistiin paremman haukkuajan perusteella


Sotkamolaisten Mikko Kanasen harmaa norjanhirvikoirauros Hiilloksen Roki ja Lauri Väisäsen jämtlanninpystykorvanarttu Nuhamäen Jenna haukkuivat molemmat 96 pistettä Vaarojen Haukuissa.

Kolmannet Vaarojen Haukut -hirvenhaukkukokeet käytiin lauantaina Puolangalla ja lähikuntien maastoissa sateisessa säässä. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, vaan kokeissa oli todella huikea tulostaso. Neljästäkymmenestä koirasta ykköstuloksen eli yli 70 pistettä haukkui peräti 21 koiraa.

Kisan voittajakaksikko haukkui huimat 96 pistettä. Ykköstila ja kiertopalkinto vuodeksi meni sotkamolaisen Mikko Kanasen omistamalle harmaalle norjanhirvikoiraurokselle Hiilloksen Rokille paremman haukkuajan perusteella. Kakkospysti meni niin ikään Sotkamoon Lauri Väisäsen osaomistamalle jämtlanninpystykorvanarttu Nuhamäen Jennalle. Kolmanneksi sijoittui vain puoli pistettä voittajakaksikolle jääneenä 95,5 pisteellä vaarannivalaisen Jouni Kinnusen omistama karjalankarhukoirauros Mettäpöyröön Miska.

Ylituomari Paavo Oikarinen kiitteli kisan järjestäjiä ja totesi, että näin hyvin järjestetyillä kisoilla on aina paikka kisakalenterissa.

- Hyvin järjestetyt kisat, kiitokset järjestäjille ja ennen kaikkea emännille, Oikarinen kiitteli.

Kisan ykköseksi haukkuneen Hiilloksen Rokin omistaja Mikko Kananen ei peitellyt tyytyväisyyttään palkintojenjaon jälkeen. Hän tuntee koiransa ja luotti sen kykyyn hoitaa hirvenhaukkutyömaa.

- Haukuteltiin tänään vähän hirveä. Tämä oli Rokille tänään tällainen peruspäivä. Pistemäärä ei ollut yllätys, sillä minulla on tässä narun päässä sellainen koira, että sen jatkuva perustaso on 90 ja 100 pisteen välillä, Kananen kertoi.


Lue enemmän 29. syyskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.

Tuomo Seppänen534 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page