top of page

Valtuusto kokoontui jännittyneissä tunnelmissa päättämään isoista asioista


Valtuuston puheenjohtaja Mikko Kanniainen piti hyvin vakavahenkisen puhuttelun niin kaikille valtuutetuille kuin muillekin kunnan luottamushenkilöille.

Puolangan kunnan valtuusto kokoontui torstaina tekemään hyvin monenlaisia päätöksiä, joita tehtiin välillä hyvinkin jännitteisissä tunnelmissa. Kokouksen aluksi valtuuston puheenjohtaja Mikko Kanniainen joutui jälleen ottamaan niin valtuutetut kuin muutkin luottamustehtävissä olevat edustajat erityisluokalle ja puhutteluun.

Kokous alkoi kahdella jokseenkin yllättävällä ilmoituksella. Puheenjohtaja Mikko Kanniainen kertoi saaneensa kaksi ryhmämuutosilmoitusta. Ensimmäisessä perussuomalaisten ryhmä ilmoitti irtaantuvansa Parempi Puolanka -valtuustoryhmästä ja perustavansa oman ryhmän, jonka puheenjohtajana toimii Toni Haapala.

Toinen ilmoitus tuli valtuutettu Anu Liikaselta, joka myös ilmoitti jättävänsä Parempi Puolanka -valtuustoryhmän ja jatkavansa itsenäisenä ja sitoutumattomana valtuutettuna.

Valtuutetuille annettiin tiedoksi osavuosikatsaus, jota esitteli pormestari Harri Peltola. Tuloslaskelmassa lopullisen vuoden tavoitteesta ollaan tällä hetkellä jäljessä, mutta ei kovin paljoa ja käytännössä kunnalle näyttää olevan tulossa nollatulos.

Esityslistalla oli kolme tuulipuistohanketta: Pieni-Paljakan tuulipuisto, Ukonkankaan tuulipuisto ja Harmajapään tuulipuisto.

Pormestari Harri Peltola esitteli ensimmäisen hankkeen kohdalla kaavaprosessin. Hänen mukaansa hankkeet ovat hyvin alkuvaiheissaan ja tulevat vielä moneen kertaan valtuutettujen käsiteltäviksi.

- Valtuusto tulee tekemään viimeiset päätökset ja ratkaisut ja se hetki on tästä päivästä 3 - 5 vuoden päässä. Sen jälkeen mennään hyväksymisvaiheeseen ja siinä vaiheessa valtuusto joko hyväksyy tai hylkää kaavan. Sen jälkeen on vielä mahdollisuus valittaa kaavasta. Kaavaprosessin kesto voi tuulivoiman osalta olla minimissään kolme vuotta ja maksimissaan 7 - 8 vuotta, Peltola kertoi.

Kaikkien kolmen hankkeen kohdalla asia käsiteltiin samalla kaavalla. Perussuomalaisten Toni Haapala esitti, että hanke palautetaan takaisin valmisteluun ja vasemmiston Anja Peura kannatti Haapalan esityksiä. Keskustelu ja äänestys käytiin vain niiden palauttamisesta uudelleen valmisteluun. Sen sijaan kukaan ei vastustanut itse kaavojen laatimisen aloittamista, joten niistä valtuuston päätös oli yksimielinen.

Valtuuston kokousasioista enemmän 17. marraskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen709 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page