top of page

Vanhustenviikon tapahtumissa kootaan ikäihmisiä yhteen porisemaan


Viime viikolla vietetyn vanhustenviikon ajan eri puolilla Suomea järjestettiin erilaisia tapahtumia vanhuksille. Näin myös Puolangalla: maanantaina oli ystävänkahvila ja Ismo laulatti tiistaina Tikankontissa ja lauantaina Mäntykodissa. Lisäksi eri yhdistyksillä oli omaa toimintaa kuten Eläkeliitolla, Puolangan Eläkeläiset ry:llä sekä Puolangan Tules ja reumalla.

Apteekin edessä järjestettiin torstaina rollaattoriratsia, jossa tarkastettiin kulkupelien kuntoa katsomalla jarrut ja renkaiden ilmanpaine sekä heijastimien lisäystarve. Samalla saattoi nauttia kahvia tai mehua ja keksejä. Puolangan kunta järjesti tapahtuman yhteistyössä kunnan liikenneturvallisuustoimijan ja Puolangan apteekin kanssa. 

Puolangan kunnan tekniseltä osastolta Ari Pyykkönen hoiti rollaattorien kuntotarkastuksen. Hän tarkisti niistä ilmat ja teki muutenkin yleispiirteisen katsauksen. Hänen mukaansa kävijöiden kanssa puhuttessa kävi ilmi, että yleensä renkaiden ilmojen tarkastaminen tahtoo jäädä liian vähälle.  

Ulla Kemppainen oli tullut oman ajokkinsa kanssa rollaattoriratsiaan. Hän kertoi, että ajelee rollaattorilla kylillä ja erityisesti kulkee sillä kauppamatkat. Hänen kulkupeliinsä lisättiin hieman ilmaa renkaisiin ja kiinnitettiin heijastimet, joista Kemppainen arveli, ettei olisi tullut itsellä laitettua.

Aiheesta enemmän 11. lokakuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

113 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page