top of page

Vierailuja hoivakodeissa vältettävä asukkaiden suojelemiseksiVaikka koronavirus ei ole perusterveelle ihmiselle erityisen vaarallinen, on sairauden leviämiseen silti syytä suhtautua vakavasti. Erityisen tärkeää on suojella riskiryhmiä ja hoitohenkilökuntaa. Tästä syystä esimerkiksi Attendo on antanut ohjeistuksia hoivakodeissa vierailemisen suhteen. - Suojaa asukkaita ja vältä käyntejä, soita mieluummin. Varmistaaksemme asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuuden, kehotamme välttämään vierailuja hoivakodeissa, Tikankontin johtaja Eija Heikkinen kertoo.

Tikankontissa tehdään jonkin verran arkeen vaikuttavia toimenpiteitä. - Meillä ulko-ovi menee arkena kiinni neljältä ja viikonloppuna se on kokonaan kiinni. - Kehotamme vahvasti välttämään vierailuja ja mieluummin soittamaan omaiselle. Jos asukkaalla ei ole omaa puhelinta, voi soittaa hoivakodin numeroon, jotka on jaettu oveen. Vuodeosastolle emme avaa ovea lainkaan, heillä on eri ohjeistus, Heikkinen kertoo. - Pyrkimyksenä on suojella ensisijaisesti asukkaita ja meidän työntekijöitämme, jotta turvataan hoito. Henkilökunta tietää, että on tärkeää pitää huoli omasta ja kaverin terveydestä. On esimerkiksi ohjeistettu, ettei pienessäkään flunssassa tulla töihin, eikä siihen tarvitse lääkärintodistusta. Varautumista on tehty esimerkiksi siten, että käsidesiä on varattu tavallista enemmän.

Mäntykoti sulki ovensa ulkopuolisilta jo perjantaina.

Maanantain jälkeen kehotus on, että vierailuja pyritään välttämään kaikkien asukkaiden luona. Omaiset voivat tarvittaessa hoitaa omaistensa kauppa-asioita ja toimittaa ne.

Aiheesta enemmän 18. maaliskuuta Puolanka-lehdessä.

Lauri Moilanen

39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page