Vierailuja hoivakodeissa vältettävä asukkaiden suojelemiseksiVaikka koronavirus ei ole perusterveelle ihmiselle erityisen vaarallinen, on sairauden leviämiseen silti syytä suhtautua vakavasti. Erityisen tärkeää on suojella riskiryhmiä ja hoitohenkilökuntaa. Tästä syystä esimerkiksi Attendo on antanut ohjeistuksia hoivakodeissa vierailemisen suhteen. - Suojaa asukkaita ja vältä käyntejä, soita mieluummin. Varmistaaksemme asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuuden, kehotamme välttämään vierailuja hoivakodeissa, Tikankontin johtaja Eija Heikkinen kertoo.

Tikankontissa tehdään jonkin verran arkeen vaikuttavia toimenpiteitä. - Meillä ulko-ovi menee arkena kiinni neljältä ja viikonloppuna se on kokonaan kiinni. - Kehotamme vahvasti välttämään vierailuja ja mieluummin soittamaan omaiselle. Jos asukkaalla ei ole omaa puhelinta, voi soittaa hoivakodin numeroon, jotka on jaettu oveen. Vuodeosastolle emme avaa ovea lainkaan, heillä on eri ohjeistus, Heikkinen kertoo. - Pyrkimyksenä on suojella ensisijaisesti asukkaita ja meidän työntekijöitämme, jotta turvataan hoito. Henkilökunta tietää, että on tärkeää pitää huoli omasta ja kaverin terveydestä. On esimerkiksi ohjeistettu, ettei pienessäkään flunssassa tulla töihin, eikä siihen tarvitse lääkärintodistusta. Varautumista on tehty esimerkiksi siten, että käsidesiä on varattu tavallista enemmän.

Mäntykoti sulki ovensa ulkopuolisilta jo perjantaina.

Maanantain jälkeen kehotus on, että vierailuja pyritään välttämään kaikkien asukkaiden luona. Omaiset voivat tarvittaessa hoitaa omaistensa kauppa-asioita ja toimittaa ne.

Aiheesta enemmän 18. maaliskuuta Puolanka-lehdessä.

Lauri Moilanen

0 katselukertaa
logo_35v_sin.tif

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

HUOM! Koronavirusepidemian vuoksi Puolanka-lehden toimitus on suljettu asiakkailta.

Toimitukseen voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Aukioloajat koskevat Mielikuvan lahjatavara-valokuvaliikettä, joka on avoinna ma-pe 9-16.

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2020 Puolanka-lehti.

logo_35v_sin.tif

Puolangan paikallislehti vuodesta 1983.