top of page

Ville Tolonen ja Kaija Tolonen palkittiin vuoden yrittäjinä


Ville Toloselle ja Kaija Toloselle eli Maitopisara oy:lle myönnettiin viime vuoden lopulla Puolangan vuoden yrittäjä -titteli. Heidän Puokiolla oleva tilansa on monille tutumpi kutsuttaessa Männikön tilaksi.

Männikön pihalla on tällä hetkellä kolme navettaa. Niistä uusimpaan astuessa näkee jotain muuta kuin odotti, nimittäin kaivinkoneen lehmien sijasta. Navetassa on käynnissä lypsyjärjestelmän vaihtamisen yhteydessä tehtävä perusteellinen remontti, jonka pitäisi valmistua tässä kuussa.

Viime kuukaudet tai oikeastaan vapusta asti Männikön tilalla on urakoitu suurta työmäärää. Ville kertoi, että lypsyrobottien laittamisen yhteydessä oli sama tehdä perusremontti.

Neljä lypsyrobottia ovat olleet valmiita lypsämään jo marraskuun alusta asti ja siitä lähtien lehmiä on asteittain totutettu lypsyrobotilla käymiseen. Se ei kuitenkaan ole onnistunut ihan sormia napsauttamalla. Toiset lehmät oppivat nopeammin ja joillain vanhat rutiinit eivät meinaa muuttua.

Ville Tolonen on jo neljännessä sukupolvessa maanviljelijä Männikön tilalla. Ensimmäinen navetta tontille on tehty vuonna 1966. Ville omistaa tällä hetkellä osakeyhtiöstä suurimman osan ja Kaija loput. Villelle tilan jatkaminen on ollut aina itsestään selvyys.

- Kyllä on aina ollut selvyys jatkaa tilaa, ei ole ollut muita vaihtoehtoja mielessä, Ville toteaa.

Lue enemmän 11. tammikuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen326 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page