Virusvuosi tulee päätökseen

Vuosi 2020 päättyy huomenna ja edessä on uusi vuosi. Päättyvä vuosi on ollut sellainen, jota tasan vuosi sitten kukaan ei osannut ennustaa tai ennakoida. Koronavirus tuli ja levisi koko maailmaan aiheuttaen aivan ensimmäiseksi inhimillistä hätää, kun virus oli tuntematon, eikä siihen oikein mitenkään osattu hallitusti varautua.


Viruksen hallitsemattoman leviämisen estämiseksi tulivat monenlaiset sulkutoimet, joilla pyrittiin estämään viruksen leviäminen. Yhteiskunnat sulkeutuivat eri puolella maailmaa joko kokonaan tai ainakin osittain. Sulkujen aikana maailman talouden kierto, johon olimme tottuneet vuosikymmenien ajan, pysähtyi melkein kokonaan. Vaikutukset näkyivät tällä kertaa koko maailmassa isojen metropolien ja pienten kuntien tasolla aivan samalla lailla. Liiketoiminta ja elinkeinoelämä pysähtyivät lähes kokonaan etenkin palvelualoilla, joissa ihmisten kontaktit olivat normaalia toimintaa.


Nopeasti pandemiaksi muuttunut epidemia muutti monen ihmisen ajattelutapaa ja suhtautumista elämään. Mikään ei ollutkaan enää ihmisten omassa hallinnassa, eikä ihminen ollutkaan kaikkivoipainen ja hallinnut maailmaa mielin määrin.


Virusvuosi oli meille suomalaisille ehkä helpompi kuin monelle muulle maailmalla. Meille se aika, jolloin olemme vielä asuneet yksikseen metsän keskellä, on niin lähellä, että sosiaalisen elämän rajaaminen on ollut melkein helpotus. Suomalaiset löysivät myös nopeasti kotimaansa, ja kuuli melkein helpotuksen huokauksen, kun kotimaassa sai matkailla. Siitä tulikin, ei pelkästään suosittua, vaan ihan trendituote.

Tuleva vuosi näyttää koronaviruksen suhteen tätä vuotta valoisammalta. Ensimmäiset koronarokotukset on Suomessakin jo annettu ja elämme toiveissa, että jokainen rokotuksen haluava tulee sen saamaan seuraavan puolen vuoden aikana.


Maailma kuitenkin ehti muuttua tämän vuoden aikana ja osin pysyvästi. Paluuta vuodentakaiseen elämänmenoon ei enää ole, onneksi. Tässä tilanteessa on hyvä toivottaa kaikille lukijoillemme tätä päättyvää parempaa uutta vuotta 2021. Muistetaan turvavälit sekä hygieniavaatimukset ja pidetään toisistamme hyvää huolta myös ensi vuonna.

16 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Turvallista joulua kaikille

Joulu on jälleen ovella. Huomenna on jouluaatto ja sen jälkeen kolme pyhäpäivää, ainakin vanhan mallin mukaan, jolloin pyhäpäivät olivat vielä pyhiä ja lomapäivät lomapäiviä suurimmalle osalle työssäk

Joulun odotusviikko

Tiistaina ilmeni viides koronaviruspotilas Puolangan tautiryppäästä. On kulunut reilu viikko siitä, kun epidemia saapui Puolangalle ja ryöpsähti laajaksi joukoksi altistumisia. On ollut koko ajan odot

logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET, OSOITTEENMUUTOKSET

Marika Sutinen

08 653 2200

marika.sutinen@puolanka-lehti.fi

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png