top of page

Vuoden vaihteessa vaihtuu eläinlääkintähuollon ja ympäristöterveydenhuollon palveluiden tuottaja


Viime viikolla Puolankaan kävivät tutustumassa ympäristöjohtaja Jarmo Kelloniemi sekä ympäristötarkastajat Anu Yli-Elsilä, Jyrki Mäkelä, Satu Tuuna ja Anita Valkonen.

Oulunkaaren ympäristöpalvelut tuottaa Puolangan kunnan eläinlääkintähuollon ja ympäristöterveydenhuollon palvelut ensi vuoden alusta lähtien. Ennestään se on tuottanut kunnallisen ympäristöterveydenhuollon, ympäristönsuojelun ja eläinlääkintähuollon palvelut Pudasjärven, Iin, Utajärven ja Vaalan jäsenkuntiin. Oulunkaaren ympäristöpalveluita ja henkilöstöä hallinnoi Pudasjärven kaupunki.

Vuoden vaihteen jälkeen pieneläinvastaanottoa pidetään Puolangalla kahdesti viikossa tiistaisin ja torstaisin. Ensi viikolla ensimmäinen päivystyspäivä on poikkeuksellisesti keskiviikkona.

Ympäristöjohtaja Jarmo Kelloniemi kertoi, että Puolangalla tehdään perustoimenpiteitä kuten arviointeja, rokotuksia ja ensiapua. Vaativammat toimenpiteet tehdään Pudasjärvellä, koska siellä on kattavammin analysointimahdollisuuksia sekä eläinlääkärillä on käytettävissä avustaja. Muina arkipäivinä virka-aikana pieneläimiä hoidetaan Vaalassa tai Pudasjärvellä.

Pieneläinten päivystysaikainen kiireellinen hoito tapahtuu Pudasjärven vastaanotolla.

Ympäristöterveydenhuolto vastaa alueen elintarvikevalvonnasta ja terveydensuojelusta, johon kuuluvat muun muassa koulut, päiväkodit, asumisterveysasiat, talousvesi ja uimavesi. Lisäksi heille kuuluu tupakkalain mukainen valvonta. He tekevät paljon yhteistyötä yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa.

Oulunkaaren alueella on neljä ympäristötarkastajaa. Vastuualueet on jaettu alueittain myös Puolangalla. Ympäristötarkastaja Satu Tuuna vastaa Puolangan taajaman elintarvike- ja tupakkavalvonnasta. Hän vastaa myös pohjoisosan elintarvike-, terveydensuojelu- ja tupakkavalvontanasta. Ympäristötarkastaja Anita Valkonen vastaa taajaman terveydensuojeluvalvonta. Lisäksi hän vastaa eteläosan elintarvike-, terveydensuojelu- ja tupakkavalvonnasta. Ympäristötarkastaja Anu Yli-Elsilä vastaa talousveden valvonnasta. Kelloniemi itse vastaa hyväksyttyjen elintarvikehuoneistojen valvonnasta.

Aiheesta enemmän 28. joulukuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


203 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page