top of page

Yleisötilaisuudessa keskusteltiin Pieni-Paljakan tuulivoimahankkeen vaikutuksista ympäristöön


Yleisötilaisuudessa heräsi keskustelua muun muassa tuulimyllyjen esteettisistä vaikutuksista.

Viime viikon tiistaina järjestettiin Pieni-Paljakan tuulivoimahankkeen yleisötilaisuus, jossa Puolangan ja Ristijärven kunnat, kumpikin omanaan, esittelivät kaavojen osallistumis- ja arviointisuunnitelmat ja ely-keskus yva-ohjelman. Tilaisuus järjestettiin verkkolähetyksenä ja siihen osallistui noin kolmekymmentä henkilöä.

Kunnat, Puolanka ja Ristijärvi, laativat molemmat erilliset tuulivoiman osayleiskaavat omille alueilleen. Alustavasti Puolangalle suunnitellaan kolmea voimalaa ja Ristijärvelle kuutta voimalaa.

Kaavoitus jatkuu nyt valtuustojen aloituspäätöksen jälkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmien laatimisilla, joiden johdosta yleisötilaisuus järjestettiin. Kunnat toivovatkin nyt kommentteja tuohon suunnitelmaan kuntien kirjaamoihin kuulutusaikana 4. maaliskuuta mennessä.

Hankkeisiin liittyy myös yva-menettely, jonka yhteysviranomaisena toimii Kainuun ely-keskus. Tilaisuus oli samalla myös yva-menettelyn aloitustilaisuus.

OAS-suunnitelmien ja yva-ohjelman esittelyn jälkeen aiheesta käytiin keskustelua, jossa nousi esiin matkailun ja luonnon koskemattomuuden näkökulmia. Keskustelua tuulimyllyistä ja niiden esteettisyydestä käytiin myös yleisellä tasolla.

Lue enemmän 16. helmikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Suomen tuulivoimayhdistys ry


131 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page