top of page

Yrjö Heikkinen jälleen pienpetokisan ykkönen


Viime viikon tiistaina kokoustettiin Puolangan riistanhoitoyhdistyksen vuosikokouksen merkeissä. Esillä olivat tavalliset vuosikokouksen asiat ja pienpetokisan tulosten julistaminen, jonka kertoi Puolangan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Sari Moilanen. Kaiken kaikkiaan kisaan osallistui 17 metsästäjää ja saalista kertyi yhteensä 101 seuraavasti: 10 kettua, 1 supikoira, 2 mäyrää, 22 näätää, 53 minkkiä, 9 kärppää ja 4 hilleriä.

Moilanen totesi alkuun, ettei voittaja tänäkään vuonna päässyt yllättämään, sillä kilpailun jo monena vuotena voittanut Yrjö Heikkinen vei voiton tänäkin vuonna. Saaliikseen hän oli saanut 3 näätää, 22 minkkiä, 7 kärppää ja hillerin.

Suomen riistakeskus Kainuun riistapäällikkö Marko Paasimaa kertoi Suomen riistakeskuksen Sotka-kosteikot-hankkeesta ja vesilintujen heikentyneestä tilanteesta. Vesilintujen tilanne on sen verran huolestuttava, että maa- ja metsätalousministeriö on asettanut työryhmän suunnittelemaan vastuullisen vesilinnustuksen strategiaa. Työryhmä on antanut tässä vaiheessa luonnoksen, jossa pohditaan muun muassa hämärämetsästyksen kieltoa, kiintiöitä ja vesilintulaskennan lisäämistä.

- Näyttäisi siltä, että jotain rajoituksia on tulossa eli jotain tässä pitää pyrkiä tekemään. Se mitä me voisimme tehdä, on että yritetään parantaa vesilintulaskentoja ja -seurantoja. Jos metsästysseuroilla olisi intoa alkaa tehdä vesilintulaskentoja, niin niitä voi tehdä jopa omalta laiturilta, jos on hyvä paikka. Voimme auttaa laskentapisteiden perustamisessa. Kainuussa ja Pohjois-Suomessa on aika vähän vesilintulaskentaa, Paasimaa kertoi näyttäen laskentapisteiden karttaa, jossa Kainuussa oli aika isoja aukkoja.

Puolangan riistanhoitoyhdistyksen kokousasioista enemmän 15. helmikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

150 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page