top of page

Yrjö Heikkinen jälleen pienpetokisan ykkönenPuolangan riistanhoitoyhdistys piti vuosikokouksensa viime viikon maanantaina Puolankajärven koulun auditoriossa. Yhdistyksen puheenjohtaja Sari Moilanen avasi kokouksen toivottamalla kaikki tervetulleiksi ja julkistamalla pienpetokisan tulokset.

Pienpetokisaan osallistui 21 metsästäjää, neljä enemmän kuin edellisessä kisassa. Saalista kertyi yhteensä 106 seuraavasti: 16 kettua, 1 mäyrä, 22 näätää, 48 minkkiä, 17 kärppää ja 2 hilleriä. Kilpailun voittajaksi tuli kisan monena vuotena voittanut Yrjö Heikkinen. Saaliikseen hän oli saanut 3 näätää, 24 minkkiä, 15 kärppää ja 2 hilleriä.

Suomen riistakeskus Kainuun riistapäällikkö Marko Paasimaa kertoi puheenvuorossaan suurpetojen kannanhoidosta ja suurriistavirka-aputoiminnan tärkeydestä. Hän kertoi, että noin kymmenen riistanhoitoyhdistystä on irtisanoutunut SRVA-toiminnasta. Paasimaa sanoi, että SRVA-tehtävät ovat mahdollisesti tärkeimpiä asioita, joita yhdistykset tekevät. Näitä tehtäviä ovat esimerkiksi kolareissa loukkaantuneiden eläinten jäljittäminen. Lisäksi Paasimaa käsitteli hirvieläinkantatavoitteen asettamista seuraaville kolmelle vuodelle.

Enemmän riistanhoitoyhdistyksen vuosikokousasioista 14. helmikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Romeo Harri, kuva Tuomo Seppänen

146 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page