top of page

Yrjö Mäkäräinen elää ajan hermolla tietokoneensa kanssa


Alkukesästä 90 vuotta täyttänyt Yrjö Mäkäräinen viihtyy tietokoneen äärellä. Hän lienee Puolangan vanhimpia ellei jopa vanhin tietokonenörtti. Hän on muutenkin virkeä seniori, joka hoitelee omat asiansa varsin tyylikkäästi. Hänen askeleensa on keveä, ja hän huolehtii itse kauppaostokset ja muutkin asiat. Omalla autolla hän on ajellut viime kesään saakka.

- Nyt autoni on seisontavakuutuksessa Ylitalon autotallissa, ja tulevana toukokuuna ratkeaa, antavatko ne minun vielä ajella jatkossakin, Yrjö naurahti veitikkamaisesti ja kertoi isänsä aikoinaan ostaneen auton paljon ennen kuin kävi hakemassa ajokortin Kajaanista.

- Salmi oli sanonut, että näytäthän tuota osaavan ajaa, kun pääsit tännekin ajamalla. Oli antanut kortin ja laittanut vielä leiman perään.

Yrjö Mäkäräinen kertoi hankkineensa tietokoneen vuosia sitten. Sen jälkeen hän on opiskellut itse ja hankkinut tietoa ja neuvoa tietokoneen käyttöön ammattilaisen opastuksella.

Niinpä häneltä onnistuu sähköpostien lukeminen ja niiden lähettäminen sekä muun datan katseleminen. Joitakin asioita hän tulostelee, jotta hän voi lukea niitä papereista.

Yrjö muutti marraskuun puolivälissä vuokralle Rantakadulle rivitaloyksiöön. Hän kertoi viihtyvänsä yksiössä hyvin ja että hän ei ole kokenut yksinäisyyttä, koska hän voi seurata elämänmenoa televisiosta ja tietokoneelta.

- Kotini on tämän talviajan kylmillään. En ole kokenut kirkolle muuttoa vaikeana päätöksenä, sillä kevään tullen on tarkoitukseni palata kesäksi takaisin kotiini.

Yrjö Mäkäräisen kuulumisista enemmän 17. helmikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Rauni Räisänen236 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page