top of page

Äkkinäisille kuntosalilaitteet tutuiksi


Puolangan kunnan liikuntaneuvoja Tuulikki Kemppainen pitää torstaisin äkkinäisten kuntosalia. Siellä tutustutaan kuntosalin laitteisiin ja siihen, miten niitä on tehokasta ja turvallista käyttää. 

Kemppainen kertoi, että kaikenikäisille ja -kuntoisille tarkoitettuun opastukseen voi tulla mukaan missä vaiheessa syksyä tahansa. 

Idea äkkinäisten kuntosaliin lähti toiveesta. Kemppainen kertoi, että monesti keskusteluissa nousee esille se, ettei olla varmoja laitteiden käytöstä ja että kynnys lähteä salille on liian korkea. Kynnys on voinut myös nousta uuden liikuntasalin myötä vaikka suurin osa laitteista on samoja.

- Ihminen tulee liikuntahallin pihalle ja miettii, miten pääsee sisälle, kun on kulkuavaimet ja niin edelleen. Sisälle päästyään hän huomaa, että on paljon laitteita: mitenhän niitä käytetään. Oikeanlainen liikkeiden tekeminen olisi tärkeää ja aika paljon tehdäänkin väärin, Kemppainen kertoi.

- Äkkinäisten kuntosalilla ei haalita kaikkea kerralla vaan ideana on, että se äkkinäinenkin pääsee kokeilemaan ja tekemään liikkeitä oikein. 

Tunnissa kaikki tekevät koko ajan jotakin kevyesti. Tunnin aikana perehdytään kuitenkin vain pariin laitteeseen, jotta ei tule liikaa tietoa. Samalla opetellaan kehonhallintaa ja liikkeen oikeinohjautuvuutta. Joskus liikkeen pienetkin asiat ovat hyvin tärkeitä tehokkuuden kannalta. 

Lue enemmän 20. syyskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

138 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page