top of page

Ahvenvaaran tuulipuistohanke sai väen liikkeellePuolankalaiset tuulivoimakeskustelut jatkuivat viime viikon tiistaina Puolankajärven koulun auditoriossa, kun tällä kertaa Solarwind Finland oy:n edustajat olivat kertomassa avoimessa yleisötilaisuudessa Ahvenvaaran tuulivoimahankkeesta.

Uutta Solarwindin hankkeessa aiemmin Puolangalle suunniteltuihin ja esiteltyihin hankkeisiin on se, että tuulivoimaloiden määrä on pudonnut ja on nyt kuusi, kun niitä vielä kaavan alustavassa luonnosvaiheessa oli yhdeksän. Hankealue on näin ollen pienentynyt merkittävästi. Myös sähkönsiirto on suunniteltu toteutettavan maakaapelointina eikä ilmajohtoina. Lisäksi uutuutena on suunnitelma sähkön varastoinnista tuulivoimalan yhteyteen ennen sen siirtoa.

Kahden tunnin mittainen tilaisuus oli tarkoitus järjestää siten, että ensin Solawind oy:n projektijohtaja Petri Honkanen ja kaavoituksesta vastaavan A-insinöörit Civil oy:n suunnittelupäällikkö Markku Ketonen esittelisivät hankkeen, jonka jälkeen he vastaisivat kysymyksiin ja käytäisiin yleinen keskustelu aiheesta.

Tilaisuus lähti kuitenkin heti liikkeelle siten, että paikalla olleen yleisön joukosta esitettiin välikysymyksiä, keskeytettiin esittelyä ja huudeltiin välihuomautuksia.

Hankkeen esittelyyn kului lähes koko tilaisuuteen varatut kaksi tuntia ja itse keskustelulle ja kysymyksille ei enää sen jälkeen jäänyt aikaa.

Aiheesta enemmän 17. huhtikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen


181 katselukertaa0 kommenttia

Comentários


bottom of page