top of page

Alakouluikäisten perjantaipaja tuo tekemistä lasten iltapäiviin


Mielekäs ja monipuolinen tekeminen on päätavoitteena 1. - 5.-luokkalaisille suunnatussa perjantaipajassa. Perjantaipaja on perjantai-iltapäivisin monitoimitalolla pidettävä parin tunnin mittainen kerho, jonka tarkoituksena on tarjota lapsille mukavaa tekemistä koulun jälkeen.

- Kainuun Liitolta oli haettavana rahoitusta koronan aiheuttamiin jälkiseurauksiin, voisi sanoa hankerahaa asioiden kehittämiseen ja parantamiseen, nuoriso- ja vapaa-aikakoordinaattori Sari Kanniainen kertoo.

Perjantaipajan on tarkoitus jatkua joulukuulle saakka hankerahan turvin. Hankerahalla saatiin myös järjestettyä itsepuolustus- ja tanssikerhot.

Perjantaipajaan otettiin mukaan noin 20 nopeiten ilmoittautunutta.

- Tulijoita olisi ollut enemmän kuin pystyttiin ottamaan sisään, perjantaipajan toiminnassa mukana oleva ohjaaja Ville Väyrynen kertoo.

nuorisotyöntekijä Pirjo Holappa kuitenkin selittää, että jonossa oleville ilmoitetaan, jos joku jättäytyy pois kerhosta tai ei pääse jollain kertaa mukaan.

Jokainen kerta kerhossa on erilainen. Joskus lapset pyytävät omaa vapaata toimintaa, jolloin pidetään leikkituokioita. Kanniainen kertoo, että heillä on myös paljon askartelutarvikkeita, joita tullaan käyttämään. Suosiota ovat saaneet myös lauta- ja videopelit sekä biljardi. Myös flipperi on suosittu alakouluikäisten kerholaisten keskuudessa.

Perjantaikerhosta enemmän 28. lokakuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen

101 katselukertaa0 kommenttia

Comentarios


bottom of page