top of page

Anne-Maija Laakkonen piti ensimmäistä pieneläinvastaanottoaPuolangan pieneläinvastaanotolla oli viime viikon keskiviikkoaamuna kiirettä. Vuodenvaihteessa Oulunkaaren ympäristöpalvelut aloitti Puolangan ympäristö- ja eläinlääkintäpalveluiden tuottajana.

Pieneläinvastaanotto on entisellä paikallaan terveyskeskuksessa tiistaisin ja torstaisin. Suureläimiä hoidetaan näiden päivien lisäksi muulloin viikolla. Viisi eri eläinlääkäriä vuorottelee Puolangan vastaanotolla. Päivystyksestä vastaavat Iin ja Pudasjärven vastaanottojen eläinlääkärit.

Ympäristöjohtaja Jarmo Kelloniemi ja eläinlääketieteen kandidaatti Anne-Maija Laakkonen olivat varanneet aamupäivän klinikan käyttöönoton valmistelemiseen. Se tarkoitti kaappien täyttämistä ja käytännön järjestelyjen tekemistä.

Laakkonen on tehnyt parin vuoden ajan praktiikkaa pieneläinten parissa. Vastaanotolla on ollut niin kissoja, koiria ja kaneja, mutta myös eksoottisempia eläimiä. Hän odottaa nyt pääsevänsä työskentelemään enemmän suureläinten parissa.

- Innokkaana odotan suur­eläinten parissa työskentelyä. Praktiikkavuodesta kolmasosa on tuotantoeläimiä, mutta siinä ei itse ole vastaavana vaan oppimassa ja seuraamassa. Nyt pääsee ottamaan opit käytäntöön.

On hyvä muistaa, että virka-aikana ja päivystysaikana eläinlääkärin saa kiinni eri puhelinnumeroista. Eläinlääkärin puhelinaika on aamulla kello 8-9, minkä jälkeen eläinlääkärit ovat muissa töissä.

Kiireellisissä tapauksissa virka-aikana pyydetään soittamaan Puolangan eläinlääkärin puhelinnumeroon. Jos eläinlääkäri ei ehdi vastaamaan, pyydetään jättämään ääniviesti vastaajaan.

Yhteystiedot löytyvät muun muassa Puolangan kunnan verkkosivuilta sekä Puolanka-lehden joulunumeroista.

Lue enemmän 10. tammikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

162 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page