top of page

Askanmäen kesäteatteri ja pessimismimusikaali houkuttelivat Puolangalle kauempaakin


Tänä kesänä Puolangalla kesäteatteria tarjosi Puolangan pessimistit ry:n Kolmas pessimismimusikaali ja Askanmäen kesäteatterin Huomenta rakkaani -näytelmä. Molemmilla näytöksiä oli läpi heinäkuun aina elokuun puolelle saakka. 

Askanmäessä nähtiin perinteistä kesäteatteria ja Tero Kähkönen takasi hyvän livemusiikin. Ohjaaja Hilkka Oikarinen kertoi, että Askanmäen kesäteatterin porukka on tyytyväinen kesään. Koko kesänä katsojia oli Askanmäessä yhteensä 1631. Se on himpun verran vähemmän kuin yleensä.

Oikarinen kertoi, että nyt myös ryhmät, kuten yhdistykset, olivat palanneet katsomaan kesäteatteria. 

- Sehän meni todella hyvin, kun saatiin näytelmä ajoissa valmiiksi. Yleisön palaute oli hyvää, ja yleisöä oli minusta ihan hyvin. Ehkei kuitenkaan vielä päästy niihin katsojalukuihin, joita oli ennen koronaa, Oikarinen totesi. 

Pessimismitalolla esitetyn Kolmannen pessimismimusikaalin tuottaja Oskari Haapalainen kertoo olevansa tyytyväinen kesään, jokseenkin kesä oli myös hieman yllättävä. He ajattelivat, että kesä on vilkas, koska koronarajoitukset poistuivat. Moni matkailuyrittäjä ja tapahtumatuottaja sai kuitenkin huomata, että ihmiset suuntasivat ulkomaille ja pari vuotta kestänyt kotimaanmatkailun suosio alkoi laskea. 

Haapalainen kertoo, että pessimismimusikaalin kävi katsomassa 2700 ihmistä, mikä on vain aavistuksen vähemmän kuin toissa kesänä. Musikaali oli vasta toinen Pessimismitalolla esitetty musikaali, joten vielä on hankala sanoa, mikä on normaali määrä tai mikä erityisen hyvä.

Uutena tänä vuonna olivat ryhmäkävijät. Heitä ei viime vuonna ollut koronarajoitusten vuoksi. 

Pessimismitalolla oli Suomen kartta, johon katsojat saivat laittaa merkin, mistä olivat tulleet. Haapalainen kertoi, että kartta täyttyi hyvin ja kauttaaltaan.

Lue enemmän 24. elokuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Tuomo Seppänen

201 katselukertaa0 kommenttia

תגובות


bottom of page